Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Waste & Recycling Awards 2017: Τρία βραβεία για το έργο και τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της Polyeco

DSC_4005

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία Hazardous Recycling Business η Polyeco κέρδισε το πρώτο βραβείο για την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων στο Τζιμπουτί, καταφέρνοντας τη σημαντική μείωση της ποσότητας αποβλήτων που θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Παναγιώτης Μανωλόπουλος, Waste Operations Manager, Polyeco Group, ο οποίος δήλωσε «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε ένα πολύ απαιτητικό έργο απομάκρυνσης 4000 τόνων ρυπασμένου χωμάτων και άλλων υλικών με βαρέα μέταλλα, ρύποι οι οποίοι είναι τοξικοί και καρκινογόνοι, εντός του προγραμματισμένου χρονικού πλαισίου, βάζοντας ένα τέλος σε ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο 14 ετών μεταξύ των κρατών της Αιθιοπίας και του Τζιμπουτί».

Ακόμη ένα βραβείο απέσπασε επίσης η Polyeco στην κατηγορία Innovative Waste Management Treatment, για την επιτυχή διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων του Μαυρικίου, που κατέστησε ιδιαίτερα αποτελεσματικές και αποδοτικές τις ενέργειες επεξεργασίας και ανακύκλωσης αποβλήτων στη χώρα. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Ηλίας Αβραμίκος, DSC_4050International Services Director, Polyeco Group, σημειώνοντας: «Η παρουσία της  Polyeco στον Μαυρίκιο ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής της εταιρίας. Το συγκεκριμένο έργο που πραγματοποιεί η Polyeco δεν είναι μια απλή υπηρεσία λειτουργίας εγκατάστασης επικίνδυνων αποβλήτων αλλά είναι μια συντονισμένη προσπάθεια μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Μαυρικίου ώστε να διαμορφωθεί το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της χώρας για την αποτελεσματική διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές. Είμαστε διπλά περήφανοι για το έργο αυτό, καθώς εκτός από τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων μεταφέρουμε την τεχνογνωσίας μας για τη διαχείριση αποβλήτων στη χώρα τόσο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και στους εμπλεκόμενους βιομηχανικούς φορείς και συμβάλουμε στην ευρύτερη προστασία ενός ευαίσθητου οικοσυστήματος όπως είναι ο Μαυρίκιος.

Τέλος, το έργο της Polyeco αναγνωρίστηκε και στην κατηγορία Corporate Social Responsibility & Waste Management, όπου η εταιρία τιμήθηκε με Υψηλή Διάκριση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της, μέσω της πρωτοβουλίας PCAI (Polyeco Contemporary Art Initiative) της Polyeco για την σύγχρονη τέχνη, η οποία δίνει έναυσμα σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα που καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, τονίζοντας ότι:DSC_4157«Σαν Όμιλος προσφέρουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια τις υπηρεσίες μας εδώ και 40 χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της απορρύπανσης του Σαρωνικού κόλπου, ενώ δραστηριοποιούμαστε και σε διεθνές επίπεδο, έχοντας θυγατρικές σε 9 χώρες. Στα φετινά βραβεία, αναγνωρίζεται και η δράση μας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, με την οποία χρησιμοποιούμε την τέχνη ως μέσο περιβαλλοντικής αφύπνισης της κοινωνίας, αλλά και τα παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε στην Ελλάδα και τα οποία επεκτείνουμε και στις άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Εκτιμώντας την τριπλή αυτή διάκριση, η Polyeco δεσμεύεται να συνεχίσει να ακολουθεί πιστά το όραμά της για τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, την αποτελεσματική συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη και την ανάδειξη των αξιών του επαγγελματισμού, της έρευνας και καινοτομίας και της υψηλής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.


Η Polyeco είναι η πρώτη και μοναδική πλήρως αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κάθετη μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης επικινδύνων και μη αποβλήτων στην Ελλάδα.  H Polyeco συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις διαχείρισης αποβλήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής, με δραστηριότητα σε χώρες όπως η Αλβανία, η Σερβία, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Κύπρος, ο Λίβανος, ο Μαυρίκιος, η Μογγολία, η Ιορδανία, το Καζακστάν και η Αιθιοπία.

Η Polyeco εκτελεί με αποτελεσματικότητα μερικά από τα πιο περίπλοκα τεχνικά, και κρίσιμα, από άποψη χρόνου, έργα διαχείρισης αποβλήτων κάθε μεγέθους, σε όλο τον κόσμο, σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος.This post first appeared on Econews.gr Περιβάλλον Environment Ενέ, please read the originial post: here

Share the post

Waste & Recycling Awards 2017: Τρία βραβεία για το έργο και τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της Polyeco

×

Subscribe to Econews.gr Περιβάλλον Environment Ενέ

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×