Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sæsonen fes ud med en 1-1'er

FCM vinder guld, FCK sølv, FCV og SIF rykker ned. Alt kan endnu ske i resten af tabellen.

22 runder eller præcist to tredjedele af sæsonen 2014/2015 er afviklet. Der er landsholdspause. Det er af flere grunde et passende tidspunkt at gøre status.

Grafisk stilling efter 22. runde: Hvert holds (tynde) bjælke går fra dets points pt. i bunden (dvs. en Cann-graf) til dets hypotetiske maksimumpoints i toppen (sejre i resten af sæsonen). De tykke dele af bjælkerne (her med logoer) viser området omkring holdets pointgennemsnit (midten); fra halvvejs mellem 0 point og pointsnittet pt. i de resterende kampe (bunden af den tykke bjælke/logo) til halvvejs mellem pointsnittet pt. og maksimumpoints i resten af sæsonen (toppen af den tykke bjælke/logo). I taleboblerne er angivet signifikante data fra tabellen - happy go lucky antagelse om normalfordeling. NB: FCNs boble om 10 kampe uden scoringer burde faktisk have været slettet; den var signifikant i 21. runde, men er det ikke efter 22. runde.)

Tillykke med guldet, FC Midtjylland

Matematisk set er der endnu 10 hold, der kan overhale FC Midtjylland. Der er jo tre gange 11 points at spille om for hvert af ligaens 12 hold. Det glemmer folk vist tit, når de spår om fremtiden. Husk, fremtiden er ikke, hvad den plejede at være.

Med FC Midtjyllands knusende sikre 3-0 sejr over Hobro og FC Københavns slunkne 1-1 mod Randers i 21. runde, nærmede stillingen i toppen imidlertid et teoretisk skæringspunkt. Nu skal FC Midtjyllands pointsnit (2,41) halveres i resten af sæsonen (til 1,20) og FC Københavns (1,91) samtidig "fordobles" (til 2,45 - halvvejs mellem 1,91 og det maksimale gennemsnit på 3) i forhold til den hidtidige sæson. Sker noget i den stil, ender de to hold på omkring 66-69 points.

Altså skal FC Midtjylland f.eks. spille 10 uafgjorte og kun vinde én (66 point), imens FC København samtidig f.eks. skal vinde syv og spille fire uafgjort (67 point). Tro på det.

FCM og FCK har pt. hhv. 53 og 42 point (grønne bokse). Ovenstående hypotetiske situation ligger hvor deres "tykke bjælker" (logoer) overlapper (omkring den gule oval).
Simulering af sæsonen ved hjælp af superstat.dk (dog med sandsynligheder fra betbrain.com for næste runde) giver FC Midtjylland 89,3% chance for guld, FC København kun 10,4%.

FC Vestsjælland og Silkeborg IF rykker ned

I bunden er FC Vestsjælland omtrent lige så langt efter Esbjerg fB og OB, som FC København er efter FC Midtjylland. Bare værre.

Fortsætter FC Vestsjælland den sidste tredjedel af sæsonen som de spillede de første to, ender de med 22-23 points. Esbjerg fB og OB har bare 26 og 25 allerede. Så overlevelse i Superligaen bliver svært for FC Vestsjælland, og det forudsætter et kæmpe kollaps hos mindst ét af holdene over dem.

For Silkeborg IF ser det i sagens natur endnu værre ud. Den øverste kant af deres tykke bjælke (logo) ligger ved ca. 30 point. Halvvejs mellem deres nuværende pointsnit og maksimumpoints - men det svarer her til et pointsnit på 1,75 i den resterende tredjedel af turneringen! Nok endnu mere usandsynligt end at FC Midtjylland skulle skrabe bunden af deres tykke bjælke. Og så vil det endda næppe nytte noget, der skal endnu mere til.

Simulering på superstats.dk giver FC Vestsjælland og Silkeborg hhv. 96% og 100% risiko for nedrykning.

Resten er midterhold - og for dem er intet afgjort

Groft sagt. Matematisk set har holdene pt. 30,3 points i snit med en standardafvigelse på 10,6. Eller sagt på en anden måde: Et "normalt" hold har 30,3 +/- 10,6 points; eller mellem 19,7 og 40,8 point. Det har alle hold bortset fra de i overstående overskrifter nævnte hold.

Dog udmærker Randers FC sig med sine 11 clean sheets, så de er ikke helt et midterhold. Og ja, Brøndby IF ligger lige i hælene på Randers FC. Og SønderjyskE har spillet halvdelen af sine kampe uafgjort.

Syv hold ligger og roder med udsigt til at ende med mellem 31 og 59 points. Alle slår alle, har vi jo set. Denne krystalkugle siger absolut intet om, hvilket hold der får den sidste billet til Europa League.This post first appeared on Copenhagen Files, please read the originial post: here

Share the post

Sæsonen fes ud med en 1-1'er

×

Subscribe to Copenhagen Files

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×