Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kosten Padelbaan | Hoe duur is een padelbaan?

De Kosten voor het aanleggen van een Padelbaan van 20 meter lang en 10 meter breed, liggen de tussen de € 20.000 en € 200.000 per padelbaan. Dat is nogal een verschil natuurlijk en dat zijn veel euros per vierkante meter. In dit artikelen leggen we uit waar dit grote verschil vandaan komt en waar je rekening mee moet houden.

Factor #1 kosten padelbaan: indoor of outdoor?

De belangrijkste vraag is, moeten er indoor padelbanen of outdoor padelbanen worden aangelegd? Een Padelbaan buiten aanleggen heeft een goede fundering nodig, bijvoorbeeld door het gebruik van zand en lava. Een padelbaan binnen heeft natuurlijk ook een goede fundering nodig maar ook een dak. Of er al dan niet een dak aanwezig is, scheelt ontzettend veel in de kosten. Een grove schatting voor het volledig overkappen van een padelbaan komt op € 75.000 per padelbaan. De meeste padelbanen in Nederland zijn outdoor. 

Factor #2 kosten padelbaan: leverancier materialen

Er zijn goedkope aanbieders van materialen en er zijn duurdere leveranciers van padelkooi materialen zoals zand, cement, glas en hekwerk. Het is belangrijk om je niet enkel door de aanschafprijs te laten leiden. Een padelbaan zal minimaal 15 jaar gebruikt worden. Dan is het fijn als het glas niet elke drie jaar vervangen moet worden. Zeker niet als het een panoramische kooi is met duurder glas van 12 millimeter dikte. Dat geldt natuurlijk ook voor het hekwerk als er flink tegenaan is geslagen (of gevallen).

Vraag dus na bij de leverancier wat de kwaliteit van de gebruikte materialen is en de verwachte levensduur. Van een goede leverancier mag je specialistische kennis op dit vlak verwachten. Hij moet je een goede indicatie kunnen geven van de algemene kosten voor het onderhoud nodig voor padelbanen.

De keuze van de ondergrond

Wij hebben kort besproken dat het hekwerk en het glas in veel verschillende prijsklassen wordt geleverd. Dit geldt ook voor de ondergrond. Hoewel kunstgras de meest gebruikte ondergrond is, kan er ook voor andere goedkopere of duurdere opties worden gekozen. De keuze van de toplaag (en het type kunstgras) bepaalt bijvoorbeeld of de baan bestand is tegen zware slijtage en hoe snelle bewegingen door de speler worden verwerkt.

Factor #3 kosten padelbaan: opties

Net als bij een goede auto, is het kiezen van opties belangrijk bij de totale kosten van een padelbaan. Welke extra kosten kunnen er dan zijn bijvoorbeeld:

  • De soort verlichting. Deze komt in verschillende soorten en maten. Net als glas en hekwerk, variëren de prijzen.
  • Het aanbrengen van extra’s als scoreborden of ballenvangers (het hek is “maar” vier meter hoog).
  • Hekwerk; vaak moet een padelbaan op een bestaande plek ook worden afgeschermd door een metalen hekwerk.

Factor #4 kosten padelbaan: wie betaalt er?

De kosten voor een padelbaan zijn afhankelijk van de opdrachtgever. Een particuliere opdrachtgever (en ja, die zijn er inmiddels) betaalt de prijs inclusief omzetbelasting. Een commerciële aanbieder betaalt geen omzetbelasting. Een vereniging betaalt wel weer omzetbelasting maar kan deze middels de BOSA weer gedeeltelijk terug krijgen. Drie eigenaren met een andere prijs voor dezelfde padelbaan dus.

Factor #5 kosten padelbaan: hoeveel padelbanen?

De kosten voor een padelbaan zijn daarnaast afhankelijk van het aantal padelbanen. Gaat het om de aanleg van één padelbaan voor een incidenteel potje padel of gaat om een flink aantal banen? Hoe meer banen, hoe groter de voordelen en hoe goedkoper de kosten per padelbaan. 

Conclusie

Een leuk verhaal maar er is nog steeds geen bedrag genoemd, zul je denken. Wij gaan daarom nu uit van een fictieve padelbaan die outdoor wordt aangelegd door een Nederlandse bouwer van padelbanen. Deze wordt uitgevoerd met blauw kunstgras en heeft zelf verlichting. Dan komen wij tot een volgende richtprijs op basis van het prijspeil eind 2023:

  • Kosten voorbereiding € 3.000
  • Kosten grondwerk en kosten fundering € 16.000
  • Kosten toplaag en padelkooi € 47.000
  • Straatwerk en omliggend hekwerk € 2.000
  • Overige kosten waaronder keuring € 2.000
  • Omzetbelasting € 15.000
  • Totaal € 85.000

Dit betekent dat het een flinke investering is om een padelbaan aan te leggen. De totale padelbaan kosten komen daarmee op minimaal € 70.000 per padelbaan. Daarom is het ook duidelijk dat er een aardige bedrag voor het huren van een padelbaan wordt gevraagd. Wil je weten waar je het meeste waar voor je geld krijgt, lees dan eens verder over de kosten van padel als speler.

Het bericht Kosten Padelbaan | Hoe duur is een padelbaan? verscheen eerst op Padelhost | Alles padel.This post first appeared on Padelhost | Alles Padel, please read the originial post: here

Share the post

Kosten Padelbaan | Hoe duur is een padelbaan?

×

Subscribe to Padelhost | Alles Padel

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×