Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ny träning, nytt år, nytt tänk(?)


Sliten efter väl genomfört pass

Tjena!

För en tid sedan blev jag kontaktad av en som ville hjälpa mig med att få in lite nya ideér kring träningen. Jag har fått ett program som började idag. Det handlar väl egentligen inte om alltför nya saker, men lite annorlunda tänk och några nya grejer. Den största skillnaden kan väl vara att jag kör något pass mer i och omkring den tävlingsintensitet jag har på långlopp, istället för att bara köra väldigt lugna distanspass, samt väldigt hårda intervallpass. Så det låter ju inte alltför tokigt, sen så har jag ett nytt styrkepass med lite nya övningar och inte lika tungt som det jag nyligen kört. Det ska bli kul och det är ju bra för motivationen med lite nya ideér! Det allra viktigaste i mitt fall är nog att få tillbaka tron på mig själv och att våga lita på det jag gör/gjort, samt på min förmåga. 

Rent tävlingsmässigt så blir det ett mellanår för min del, jag kommer inte satsa på skistart ski challenge detta år (jag kör dock AXA ski marathon till helgen), istället blir det lite utvalda långlopp här i närheten och såklart Vasaloppet. Sen får vi se hur jag gör nästa år, det är ju framförallt träningen som jag tycker är rolig. 

Det första passet på mitt nya program blev intervaller/fartlek på löpbandet. Jag hade fått ett pass som såg ut såhär:

- 10 minuter uppvärmning, 4 x 20 sekunder @ 3,20 min/km

-  40 minuter fartlek med växlande 1 min 3,20-3,30 min/km / 1 min 4,20 min/km. 1-2% lutning

- 10 minuter nedvarvning

- 3-4 styrkeövningar, överkropp

Jag lyckades hålla farten i lite drygt hälften, sedan fick jag sakta ner det en aning, till ungefär 3,44 min/km och 4,30 min/km. Så kan det vara. Tyckte jag dog i benen en aning, har ju bara sprungit långsammare och med högre lutning, idag fick jag istället springa ut benen och det var jag inte van med. Det var hur som helst ett riktigt jobbigt och bra pass! Snittpulsen under de 40 minuterna var 177 och maxpulsen 193. Såhär såg pulskurvan från klockan ut:


Efter avslutat intervallpass så körde jag följande styrkeövningar:

Pullovers 3 x 8, 30 kilo
Stakning i cablecross 3 x 5, 77 kilo
Två TRX-övningar á 3x12 This post first appeared on Adam Steen - Levnadskonstnär, please read the originial post: here

Share the post

Ny träning, nytt år, nytt tänk(?)

×

Subscribe to Adam Steen - Levnadskonstnär

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×