Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SOJA-tåget på KOM-turné - lätt rullpass med grabbarna (148 km, 5,10 h)


Jesper Nyström, Simon Andersson och Adam Steen, represented by SOJA cycling

Årets andra cykelpass är avklarat. Lite drygt fem timmar rätt in i boken. Inga konstigheter. Vem byter ens om för pass kortare än 4-5 timmar? Nej, tänkte väl det. 

Rullade hemifrån grannkommunen, eller nu är det ju inte grannkommunen längre, utan jag rullade emot nuvarande grannkommunen för att möta upp Jesper Nyström, Simon Andersson och Johannes Ringsby. Med mig från Borlänge hade jag min namne Adam Larsson. 

När vi möttes i höjd med Aspebodainfarten, längs riksväg 293 så velades det friskt över vilken rutt vi skulle ta. Så jag bestämde åt småpojkarna att vi skulle åka delar av "Väggenrundan ™" baklänges, med fika i Leksand. För vissa av de mer amatörmässiga skidåkarna som cyklar så är ju allt med Leksand inblandat "Väggenrundan ™", det är fel. Återkom till undertecknad, Magnus Darvell, eller "den riktiga" Mattias Nilsson (förlåt coach-Nilsson) för att få en korrekt beskrivning av rundan. Anledningen till att den heter just "Väggenrundan ™" är att just cykel-Mattias väggat runt denna vända ett otalt antal gånger i sällskap av Darvell, jag fick uppleva detta en gång med dessa herrar. Ett närmast episkt och kanske ett något romantiserat ögonblick när Darvell höjer farten i Brusalabacken med drygt en mil kvar, jag är i färd med att gå ikapp men blir hindrad av att Mattias hotar mig till livet om jag försöker ställa av honom där. Roliga minnen helt klart!

Åter till verkligheten: Vi tog oss till Leksand via Bäsna, Djurås och Djura. Stannade för att fika i närheten av tågstationen på ett ställe vid namn "kaffemagasinet". Trevligt nytt fik med snygg inredning och gott fika. Därefter så dunkade vi på över Hisvåla-backarna. Här fick jag lov att höja farten lite för att känna på cykelbenen och faktiskt så kändes det inte helt kasst. Nådde toppen i spets med 181 i puls och gänget på rulle. 

Väl på toppen så började Simon hinta om ett Strava-segment mellan Sågmyra och Grycksbo. Ett segment som Simon nästan hade KOM (bästa tid) på med ett snitt på cirka 38 km/h. Vi började planera inför det när vi tog oss mot Sågmyra, bestämde oss för att göra en attack genom att hjälpas åt med dragjobbet. Jag och Ringsby blev sjukt nippriga och nervösa innan. Adrenalinet fick upp pulsen till 120-130 när vi mer eller mindre rullade utför mot starten av segmentet. Detta är en av känslorna jag tror att jag mest kommer sakna när jag lägger av med tävlandet.. 

Vi drog igång segmentet med att Simon drog en monsterförning och sen var det bara att försöka bita sig med och göra ett bra dragjobb när det var din tur. Jesper drog till med stötförningar varje gång han gick upp i spets, så det blev till att tugga styrlinda ett tag, låg på rött någon liten gång, men i det stora hela så kändes det faktiskt jävligt bra. Det slutade med att vi tog hem KOM:et med 2,30 minuter. 18,02 minuter tog det, 13,2 kilometer, 44,1 km/h snittfart, 171 snittpuls, 189 maxpuls och 55 höjdmeter. Gammal skåpmat för en stark sörlänning, men vi dalmasar får ju försöka så gott vi kan. 

Passet fortsatte sedan till Falun där jag och Adam vinkade av våra träningskompisar för dagen och därefter rullade vi tillbaka till grannkommunen, som numera inte är grannkommunen, eller hur det nu var?! 

Skramlade ihop 5,10 timmar, 148 kilometer och 995 höjdmeter. Det gör ju Skåningarna i sömnen, men jag blev fasiken lite krispig i framsida lår under de sista 20 minuterna idag. Längtar tills den dagen jag också blir stark.. På träning.. 

Väl hemma så fick jag lov att hänga mig i TRX-banden i en kvart, för att få lite träning av överkroppen också. Jag har ju nästan lika hög träningsvilja just nu som vissa stavservicemän har arbetsmoral, bara att vara glad så länge det håller i sig! 
  

Det är en sjukare uppsättning med vader han har, herr Ringsby+Watt, ett måste om man vill kunna trycka watt som Ringsby. Handla er lite (eller mycket) egna produkter på +Watts webbshop, använd koden ADAM så får ni 25% rabattEn gång i tiden så var jag klubbkompis med dessa pojkar, inte undra på att dom ser nöjda ut. Undrar dock om det var för att jag varit det eller för att jag inte är det nu?!
Jassenys, en av få som klär i ett par Oakley EV Zero


Undrar varför jag är vit i mungipan..? Ringsby ser lite lurig ut.


This post first appeared on Adam Steen - Levnadskonstnär, please read the originial post: here

Share the post

SOJA-tåget på KOM-turné - lätt rullpass med grabbarna (148 km, 5,10 h)

×

Subscribe to Adam Steen - Levnadskonstnär

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×