Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Raiden i helgen och kommande(?) Vasalopp

 
 
I helgen ska jag ställa upp i något spännande. Den gamla klassikern Raiden är tillbaka! En tvådagarstävling med jaktstart:

- Dag ett, 58 kilometer klassiskt: Grövelsjön - Idre by


Ett roligt upplägg kan jag känna. Jag var lite sugen på detta loppet tidigare under säsongen, men jag ville avvakta tills efter Vasaloppet för att se hur pass peppad jag skulle vara. Glädjande nog så är jag sugen på att tävla, så jag slängde iväg en anmälan igår. Planen är att bo uppe på Idre fjäll, bokade en stuga där idag. Det blir jag, min bror Jonatan och kanske Amanda som åker upp. Någon av er kanske vill vara med som support ifall inte min gravid-Amanda har kraft att följa med? 

Vi slänger in ytterligare en vilodag för säkerhets skull idag. Kan vara välbehövligt, framförallt mentalt efter Vasaloppet. Så får jag smyga igång med lite träning imorgon igen, det känns som en bra plan. 

Har så smått börjat fundera på träningsupplägg inför nästa år, egentligen inget konkret. Men jag vill ju göra några små förändringar, även om det fungerat bra i stort så gäller det ju att ändra några saker för att försöka utvecklas än mer. Nu vet jag ju inte alls hur det blir efter augusti och barnafödande. Träningen får nog stå tillbaka en del då, men fram tills dess är det fullt blås som gäller, därefter verkligen skala av träningen och bara köra bra och viktiga nyckelpass. Tror det upplägget blir bra ändå. Med detta träningsår på planerade 700 timmar i ryggen så tror jag att jag har en fin grund att stå på. Sen är det ju såklart svårt att spekulera i timmar till nästa år, timmarna är ju inte allt heller, men en fingervisning på hur väl man gjort jobbet är det ju åtminstone. Tror det blir bra faktiskt, spännande med nya och mer viktiga uppdrag här i livet! 

Lite detaljer jag funderat kring inför nästa år för att bli lite bättre (OBS, inget bestämt eller spikat):

För att prestera bättre i Vasaloppet:

- 1-2 tävlingsfria helger i början/mitten av februari. Träna på hårdare under en period för att få en formtopp mot Vasaloppet. Dessutom för att få återhämta mig mentalt. 

- Staka lite mer på tyngre rullskidor; 4:or eller 4-3:or. 

- Några fler stakpass under vintern, både långpass och intervaller. 

- Utveckla min stakning på platten, för att slita mindre uppe på myrarna. 

Detta hoppas jag kan kan hjälpa mig att få en bättre lokal kapacitet i stakningen och på så sätt kunna staka med högre puls och närmare mitt maximala syreupptag. Dessutom så måste jag försöka få bort hjärnspöket kring Vasaloppet, alltså att avdramatisera hela spektaklet. Där tror jag en bebis kan vara ett steg i den riktningen, men i övrigt vet jag inte riktigt hur jag ska lösa den frågan. Än. Några lösryckta och ej helt genomtänka idéer, men jag har sått några frön i huvudet som till slut ska bli en bra träningsplan. 


This post first appeared on Adam Steen - Levnadskonstnär, please read the originial post: here

Share the post

Raiden i helgen och kommande(?) Vasalopp

×

Subscribe to Adam Steen - Levnadskonstnär

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×