Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum sa alegi husa si folia potrivite pentru telefonul tau

Una din cele mai mari griji ale detinatorilor de smartphone-uri din ziua de azi, il reprezinta protectia acestora impotriva zgarieturilor si a loviturilor care pe langa deteriorarea aspectului, pot cauza si probleme de natura tehnica. Cu totii am patit cel putin o data sa scapam telefonul Mobil pe jos si sa ne zgariem sau chiar spargem ecranul.

Neatentia ne poate costa mult, asa ca pentru a imbunatati longevitatea telefoanelor mobile este indicat sa le protejam cu o Husa rezistenta, dar si cu o folie telefon de calitate, pentru protectia ecranului. Versatilitatea in privinta huselor si foliilor disponibile pe piata, ofera posibilitatea de a satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi.

De ce sa alegi o husa pentru telefon

Unul din cele mai importante accesorii in care trebuie sa investesti dupa achizitionarea unul telefon mobil, il reprezinta husa de telefon antisoc. Loviturile si zgarieturile inevitabile pot cauza probleme serioase dispozitivului tau mobil, iar o husa de telefon rezistenta reprezinta solutia salvatoare impotriva socurilor mecanice, a zgarieturilor si prafului care poate afecta componentele telefonului tau mobil. In plus, acest accesoriu iti permite sa pui telefonul mobil pe orice suprafata fara ca acesta sa mai alunece.

Pe langa Protectie, o husa de telefon de calitate iti poate imbunatati experienta de utilizare a telefonului mobil. Exista huse telefon tip stand care iti permit sa asezi telefonul mobil in dievrse pozitii si sa poti viziona mult mai confortabil filme si nu numai. Nu in ultimul rand, poti alege o husa telefon cu incarcare wireless, cu un design special conceput pentru a preveni acumularea de vapori de apa in interiorul husei si care ofera protectie la supraincalzire.

In afara de avantajele tehnice, husele de telefon iti ofera posibilitatea de a schimba complet aspectul dispozitivului tau mobil. Daca doresti ca dispozitivul tau sa iasa in evidenta sau pur si simplu doresti sa ii schimbi aspectul fara a investi foarte mult, e suficient sa alegi o husa telefon personalizata in functie de preferintele si gusturile tale. Poti alege un model care sa se potriveasca stilului si personalitatii tale si care sa scoata telefonul din anonimat.

Cu ajutorul unei huse de telefon flexibile si usoare vei putea economisi o multime de bani. Uita de ecranele zgariate si de marginile sparte. O husa calitativa cu margini intarite va trece cu succes testul timpului.

Ce tipuri de huse pentru telefon exista

Telefoanele mobile sunt disponibile intr-o varietate de modele, astfel ca evolutia tehnologiei a dus la aparitia mai multor tipuri de huse pentru protectia telefonului, huse care ofera protectie partiala sau completa.

  • Huse de tip book cover / flip cover


Pentru o protectie completa a dispozitivului tau mobil, poti alege o husa de protectie tip carte / husa flip, care inveleste complet telefonul, protejand atat spatele, cat si marginile si ecranul acestuia. 

Caracterizate prin eleganta si rafinament, o husa tip carte ofera si spatiu extra pentru depozitarea cardurilor sau a banilor. Un astfel de accesoriu iti va proteja telefonul mobil de zgarieturi, socuri mecanice si praf.

Inchiderea este magnetica pentru a elimina riscul accesarii nedorite a ecranului. Dezavantajele acestor huse il reprezinta faptul ca nu poti vizualiza notificarile fara a ridica clapeta husei, precum si faptul ca o husa book cover nu iti va permite sa utilizezi un suport de telefon in masina si sa accesezi sistemul de navigatie de exemplu, in timpul sofatului.

Exista insa si huse tip carte cu decupaje speciale in partea frontala, care iti permit sa vezi cat e ceasul, sa vezi nivelul bateriei, notificarile, dar si sa raspunzi la telefon fara a ridica clapeta husei. Aceste huse se numesc huse de tip S-view si au aparut ca alternativa la husele tip book cover.

Varianta mai moderna a acestora o reprezinta husele book cover de tip LED view. Acestea au un design luxos si un capac inteligent care porneste si opreste telefonul automat atunci cand il deschizi sau inchizi si te ajuta sa verifici notificarile instantaneu, fara a ridica capacul husei, datorita afisajului LED.

  • Huse de tip bumper


Foarte populare, husele de tip bumper sunt disponibile in doua variante: cele care nu ofera protectie carcasei sau ecranului telefonului, acoperind doar marginile acestuia, sau cele care acopera si spatele telefonului. Acestea sunt foarte confortabile, usoare, nu adauga greutate telefonului tau mobil si nu ii strica aspectul acestuia.

Pentru un finisaj luxos si elegant, poti achizitiona o husa bumber metalica, foarte subtire si discreta, prevazuta cu buretei pe interior, care preiau socurile in caz de impact.

  • Huse tip carcasa

Cel mai comun si intalnit tip de huse de telefoane mobile, il reprezinta husele tip carcasa. Realizate de obicei din silicon, TPU sau aluminiu, o husa rezistenta tip carcasa protejeaza doar spatele dispozitivului tau mobil, ceea ce face necesara achizitionarea unei folii pentru telefo, menita sa protejeze ecranul acestuia.

O husa tip carcasa compacta si flexibila overa protectie ridicata fara a compromite aspectul telefonului tau mobil. Disponibile intr-o varietate de modele si culori, acestea se pot personaliza, sunt usor de intretinut si de curatat si ofera acces usor la butoane si camera telefonului mobil.

  • Huse cu functie stand

Pentru confort sporit in timpul utilizarii si pentru a putea viziona filme sau diverse clipuri cu usurinta, alege o husa tip stand. Fie alegi un model tip carte, care iti permite sa pozitionezi husa de la 90 pana la 45 grade in pozitia stand, fie alegi un model clasic, cu inel multifunctional pe spate, care se roteste la 360 de grade si care permite vizionarea in format landscape, precum si ajustarea unghiului de vizualizare.

  • Huse banderola

Daca esti pasionat de sport, ai posibilitatea sa achizitionezi o husa banderola, creata special pentru cei care desfasoara diverse activitati sportive. O astfel de husa se fixeaza pe brat, protejeaza telefonul mobil de zgarieturi si transpiratie, iti permit sa asculti muzica in timp ce alergi de exemplu si sunt prevazute cu buzunare speciale pentru casti si chei.

Husa banderola este ideala pentru sportivi si poate fi folosita de oricine, indiferent de circumferinta bratului. De asemenea, acestea sunt prevazute cu gauri de aerisire, pentru a evita supraincalzirea mobilului. Fie ca mergi in drumetii, la jogging, la sala, la pescuit si nu numai, husa banderola universala este un must have.

  • Huse de protectie UAG ( Urban Armour Gear )

Daca doresti o husa extrem de rezistenta, conceputa la standarde militare de protectie, cu mai multe straturi de protectie, husa de protectie UAG este alegerea ideala pentru tine.

Acestea sunt cele mai durabile si puternice huse existente pe piata, au o structura moale si rezistenta, sunt acoperite cu cauciuc pentru aderenta sporita, au un miez rezistent la impact si sunt ideale pentru persoanele cu un stil de viata activ. Husele de protectie UAG au profil slim si sunt compatibile cu incarcarea wireless.

Cum sa alegi corect o husa pentru telefonul tau

Inainte de a alege o husa antisoc pentru telefonul tau mobil, este indicat sa tii cont de cateva aspecte importante. Nu uita ca o husa aleasa corect este mai mult decat un accesoriu estetic. Aceasta ofera pe langa protectie si un plus de personalitate telefonul tau mobil.

Asadar, inainte de a alege un model, tine cont de compatibilitatea cu telefonul tau mobil. Asigura-te ca aceasta se potriveste perfect cu modelul telefonului tau, deoarece o husa mai mare de exemplu, nu iti va proteja in mod eficient dispozitivul.

Tine cont de functionalitatea husei. In functie de nevoi si preferinte poti opta pentru o husa rezistenta la apa, o husa antisoc, o husa care sa ofere sustinere telefonului mobil, o husa pe care o poti prinde pe brat sau o husa prevazuta cu buzunare pentru carduri si bani.

Materialul din care sunt confectionate husele este de asemenea important. Cele mai utilizate sunt husele din plastic si din silicon, care pot fi usor personalizate. Acestea sunt urmate de husele din piele naturala sau sintetica, deosebit de elegante, dar cu un pret mai ridicat.

Husele metalice sunt de asemenea in topul preferintelor utilizatorilor, acestea fiind usoare, dar durabile.

De ce sa alegi o folie pentru ecranul telefonului

Avand in vedere ca nu toate husele ofera protectie si ecranului telefonului tau mobil, este esential sa achizitionezi o folie de protectie rezistenta, pentru a evita eventualele accidente care pot deteriora ecranul telefonului.

O folie de protectie rezistenta se fixeaza perfect pe ecran fara a lasa bule de aer, se lipseste usor si se muleaza perfect pe suprafetele curbate ale ecranelor, au o durata mare de viata, pastreaza culorile intacte, nu distorsioneaza imaginea si nu afecteaza sensibilitatea touchscreenului.

In functie de buget si preferinte, poti alege o folie de telefon cu tratament oleofobic menit sa tina amprentele la distanta. De asemenea, daca doresti sa ai parte de discretie atunci cand utilizezi telefonul mobil, poti alege o folie de protectie privacy, care te ajuta sa pastrezi intimitatea astfel incat cei din jur sa nu poata vedea la ce te uiti tu.

Ce tipuri de folii pentru ecranul telefonului sunt pe piata

In prezent, exista mai multe tipuri de folii de protectie calitative si rezistente, in functie de materialul din care sunt confectionate acestea. Printre acestea gasim foliile de protectie din plastic, foliile de protectie din TPU ( poliuretan termoplastic ) si foliile de protectie din sticla securizata.

Foliile de protectie din plastic nu ofera protectie sporita in caz de impacturi, insa protejeaza telefonul mobil de zgarieturi. Acestea ofera o acoperire mata, au un pret accesibil, insa se pot decolora cu usurinta si in general, atrag amprentele digitale.

Foliile de protectie din TPU sunt foarte rezistente la zgarieturi, amprente si grasimi, ofera protectie mai buna decat o folie din plastic, sunt foarte elastice si absorb foarte bine socurile mecanice. Datorita elasticitatii, folia telefon din TPU este ideala pentru telefoanele mobile cu ecran curbat. In plus, exista si modele care au functia de Self Healing, ceea ce inseamna ca micile zgarieturi de pe ecran se vor vindeca in timp.

Foliile de protectie din sticla securizata au mai multe straturi, durata mare de viata, ofera transparenta inalta fara a afecta functiile tactile ale telefonului mobil, au proprietati antisoc, insa acestea se pot sparge mai usor decat celelalte tipuri de folii. O folie din sticla securizata absoarbe socurile mai bine datorita faptului ca are un siliciu incorporat in partea inferioara.

Cum sa alegi corect folia pentru ecranul telefonului tau

O folie de calitate iti protejeaza telefonul in caz de accidente nedorite. Insa alegerea foliei potrivite poate fi dificila, data fiind varietatea de modele disponibile pe piata. Inainte de a alege cea mai buna folie pentru telefonul tau mobil, asigura-te ca alegi un model care se potriveste perfect tipului de dispozitiv mobil pe care il ai.

Tine cont apoi de materialul din care aceasta este realizata, de functiile pe care le detine, de gradul de rezistenta, dar si de modul de aplicare. Este important ca atunci cand aplici folia de protectie pe telefon, sa ai grija sa nu ramana bule de aer sub ea, sa cureti bine ecranul inainte de aplicare, dar si sa il acoperi in intregime.



This post first appeared on Storel, please read the originial post: here

Share the post

Cum sa alegi husa si folia potrivite pentru telefonul tau

×

Subscribe to Storel

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×