Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cateva cuvinte despre optimizare SEO on site si SEO off site

Termenul de SEO mai poate fi definit astfel: “Un cumul de actiuni care vizeaza pozitionarea unui site in clasamentul rezultatelor obtinute cu ajutorul motoarelor de cautare , in special Google”. Referitor la tehnicile SEO se poate spune ca exista o serie de elemente de referinta utilizate pentru optimizarea unui site. Pentru ca un site sa fie promovat prin imbunatatirea pozitiei din lista rezultatelor de cautare Sunt necesare actiuni On site si Off site.

Ce sunt actiunile SEO On site ?

Sunt actiuni efectuate strict in interiorul site-ului. Mai precis, stabilirea setului de cuvinte cheie incluse in text care trebuie sa fie definitoriu pentru continutul site-ului pe care vrem sa il optimizam si stabilirea sistemului intern de link-uri care faciliteaza accesul pe site-ul nostru pentru vizitatori.

La acestea se mai adauga si analiza tehnica care ne ajuta la identificarea factorilor de risc care blocheaza indexarea si pozitionarea site-ului pe o treapta cat mai buna. Mai amintim si de analiza site-urilor concurente pe care trebuie sa o avem in vedere continuu in timpul unei campanii de optimizare.

Optimizarea Off site consta in termeni generali, in obtinerea de link-uri de pe alte site-uri, bloguri, retele sociale sau directoare web catre site-ul pe care vrem sa il optimizam. Un aspect important in astfel de actiuni il reprezinta utilizarea excesiva de link-uri externe de calitate slaba care poate determina penalizarea site-ului, care trebuie complet evitata.

Alte exemple de actiuni Off site mai sunt: inscrierile in directoare de specialitate, comunicate de presa, promovare pe forumuri Youtube sau Facebook sau orice alte retele sociale existente in prezent.

Nu vom insista in plus despre mecanismul care sta la baza companiilor de marketing online de acest tip, pentru ca nu acesta este scopul articolului nostru si pentru ca sunt destul de complicate. Am considerat insa ca este bine sa stim strictul necesar pentru a intelege mai bine tehnica moderna la care se face referire din ce in ce mai multe publicatii. Si acest lucru se intampla frecvent din cauza excesului de publicitate online.

Revolutia determinata de aparitia unor lucruri precum internetul, retelele de socializare dar si metodele moderne de comunicare precum blogurile si site-urile de prezentare interactiva, ocupa un loc din ce in ce mai important consuma din ce in ce Mai Mult Timp. Daca ne face viata mai usoara si daca incurajeaza procesul de comunicare, in sine, sunt foarte bine venite.

Chiar daca ritmul de modernizare este un pic alert, nu trebuie sa ne ingrijoreze deloc. Trebuie sa incepem incet, incet sa ne informam permanent despre ce este nou si mai putin “la moda” pentru ca …., moda este frumoasa dar trebuie sa mai avem si timp pentru asa ceva. Iar, cand vine vorba de timp, toata lumea ridica din umeri si se face ca nu intelege care este problema.

Daca spui ca sedintele sunt prea lungi sau ca proiectele nu se termina niciodata, sau ca mai putem astepta cateva luni pentru a ne odihni sau pentru a petrece mai mult timp cu familia, a doua zi se va vorbi numai despre eficienta companiei, targetul trimestrial si etapele de dezvoltare ale competitorilor. Nu o sa auziti niciodata vorbindu-se de mariri de salarii, concedii mai mari, odihna mai multa, timp mai mult pentru noi.

Si toate aceste stereotipuri abia aparute pe “piata vietii de zi cu zi”, genereaza reale motive de ingrijorare pentru orice om interesat de sanatatea societatii “moderne” in care traim. Nu este nici o problema ca nu am auzit de SEO sau termeni on site si off site.

Tinem minte, notam si atunci cand vom avea timp si dispozitia necesara vom cauta si vom afla, fara a face un caz din acest lucru.This post first appeared on Veres Victor, please read the originial post: here

Share the post

Cateva cuvinte despre optimizare SEO on site si SEO off site

×

Subscribe to Veres Victor

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×