Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum functioneaza practic Google-ul


Google, page rank
Cum functioneaza Google?

Daca intr-o buna zi vei gasi pe internet un articol despre Cum Functioneaza Google-ul in totalitate si in care sunt afisate toate secretele sale atunci ar trebui sa ma anunti si pe mine. Stim ca Google foloseste niste algoritmi de calculare destul de avansati care decid Daca un site este mai relevant decat alt site si daca eventualul cititor/vizitator care cauta o anumita informatie pe internet ar fi satisfacut de respectiva pagina de internet, dar nu putem afla cu exactitate si nici intr-un caz nu putem intelege acesti algoritmi ca simpli utilizatori de internet.

Atunci cand cineva cauta un anumit cuvant pe motorul de cautare, Google trimite niste roboti care indexeaza paginile web si cauta peste tot oferindu-ti inapoi o lista cu cele mai bune si relevante site-uri. Acestea sunt organizate in pagini, iar fiecare pagina este formata din 10 site-uri – primul dintre ele fiind intotdeauna cel mai relevant. Atunci cand respectivul spider viziteaza un site el pleaca de acolo mai departe vizitand toate link-urile Externe ale site-ului respectiv, iar procesul se repeta la nesfarsit. Prin urmare de aici provine afirmatia conform careia un link trebuie sa fie de calitate, deoarece spiderele vad mai bine anumite link-uri externe de pe site-uri cu Page Rank mare si, de asemenea, de pe site-uri din domeniu tau de activitate.

De exemplu daca tu ai un site de mobila, iar alte site-uri de mobila cu Page Rank mare trimit link-uri externe catre site-ul tau, atunci Google va zice despre pagina ta de promovare ca este de calitate si in concluzie te va pozitiona mai sus in cautari. Dimpotriva, daca spre site-ul tau pleaca link-uri externe de la altele cu Page Rank mic si care nici macar nu sunt in domeniul tau de activitate, spiderul il va considera irelevant si nu-l ia in considerare.

Page Rank-ul nu este altceva decat un sistem prin care Google-ul noteaza si acorda o nota, daca ii putem spune asa, de la 1 la 10 fiecarui site. Majoritatea site-urilor din Romania au un Page Rank de 2, iar de la 3 in sus deja sunt site-uri de succes, dar avand in vedere ca site-uri din care chiar se castiga bani frumosi nu depasesc Page Rank 3 acest lucru nu ar trebui sa te framante prea mult. Evita sa-ti construiesti un site cu gandul sa obtii un PR cat mai mare pentru ca intr-un final vei deveni obsedat de asa ceva si munca ta va fi in zadar pentru ca acest PR nu creste peste noapte. Daca te axezi pe continut original si de calitate si iei in considerare toti ceilalti pasi de optimizare a unui site vei observa ca toate vin cu timpul.


This post first appeared on Optimizare SEO, please read the originial post: here

Share the post

Cum functioneaza practic Google-ul

×

Subscribe to Optimizare Seo

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×