Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum alegi cea mai bună drujbă – ghid de achiziție

Cum alegi cea mai bună drujbă – ghid de achiziție

Mai devreme sau mai târziu, orice persoană care stă la țară, sau care are o casă de vacanță, indiferent de zonă, va trebui să taie bușteni, să toaleteze crengile copacilor sau să își pregătească lemnele pentru iarnă. Este drept că toate aceste activități pot fi efectuate cu succes și cu instrumente manuale, dar folosindu-te de o drujbă, o treabă care în mod normal ți-ar lua 8 ore, o vei fi terminat în maxim 70 – 80 de minute.

Iată de ce ne-am gândit ca în acest articol să îți prezentăm un ghid de achiziție pentru drujbe. Vei găsi aici toate informațiile de care ai nevoie pentru a fi sigur că alegi cel mai bun tip de motofierăstrău, adecvat nevoilor tale.

De câte tipuri poate fi o drujbă

Mulți dintre noi am auzit vorbindu-se în jurul nostru despre drujba Makita sau drujba Husqvarna, dar mult mai puțini știu de câte tipuri pot fi acestea. Așadar, indiferent de firma producătoare, vom avea de ales între trei tipuri de motofierăstraie. Acestea vor fi prezentate în continuare.

Drujbă benzină

Atunci când vorbim despre motofierăstraie, automat ni se duce gândul la drujbă benzină. Ea este proiectată foarte simplist, fiind compusă dintr-un motor termic simplu în doi timpi cu ambreiaj, un sistem de aprindere, unul de aerisire, lanț, frână, plus un sistem de tensionare și lubrifiere a lanțului.

Dacă ar fi să vorbim despre randamentul echipamentului, drujbele termice sunt cele mai performante, deoarece motoarele dezvoltă o turație destul de mare. Totodată, nu ești restricționat de vreun cablu sau acumulator, așa că o poți lua după tine oriunde vrei.

Partea mai puțin favorabilă ar fi aceea că motorul este destul de neprietenos cu mediul. Consumă o cantitate destul de mare de combustibil, rezultând suficient de multe emisii poluante în aer.

Drujbă electrică

O a doua variantă de motofierăstrău este drujba electrică. Așa cum îi spune și denumirea, are în componență un motor electric, ce pune în mișcare lanțul folosit pentru tăierea buștenilor.

Aceste modele vin cu anumite plusuri, dar și minusuri în comparație cu o drujbă benzină. Iată care sunt:

Plusuri:

  • Nu folosești benzină, astfel că nu va mai trebui să îți bați capul cu crearea de amestecuri de combustibil – unul special pentru vară, altul pentru iarnă și așa mai departe – și nici nu va mai trebui să te duci cu canistra până la benzinărie pentru a nu risca să rămâi fără benzină
  • Nu produce gaze de eșapament, așa că este sigură pentru mediul înconjurător
  • Este mai ușor de întreținut față de o drujbă benzină

Minusuri:

  • Consumul de electricitate al motorului va face ca o drujbă electrică să fie mai costisitoare decât una termică
  • Mișcările și deplasarea sunt limitate de cablul de alimentare

Drujbă acumulatori

Cu toate că, în esență, acest motofierăstrău este tot unul electric (are în componență tot un motor electric), ne-am gândit să clasificăm într-o rubrică separată drujba acumulatori pentru că vine fără nici un cablu și este alimentată doar de la acumulatorii pe care îi are în dotare.

Chiar dacă în general ele vin cu un ferăstrău ce are dimensiuni destul de mici, te va surprinde plăcut puterea motorului și zgomotul mic pe care îl va crea. Vei putea folosi liniștit drujba acumulatori chiar și în zonele urbane, fără a-ți face griji că deranjezi vecinii de lângă tine.

Poluarea emisă de către dispozitiv este 0, sunetul rareori se poate să depășească 15 dB, este extrem de practică și ușoară, simplu de cărat după tine oriunde vrei. Nu putem, totuși, să nu amintim faptul că se poate ca acumulatorii standard să se descarce ceva mai repede decât te aștepți și să te lase fără unealtă fix atunci când ai mai mare nevoie de ea. Îți sugerăm să cumperi acumulatori de rezervă și să îi ai în permanență încărcați.

Motorul viitoarei tale drujbe este principalul aspect după care trebuie să te uiți înainte de a achiziționa un motofierăstrău. Este drept că mai sunt și alte caracteristici importante – sistem de securitate, greutatea, puterea, randamentul și, desigur, prețul. Dar odată decis asupra unui tip de drujbă, restul sunt simplu de sortat.

Articolul Cum alegi cea mai bună drujbă – ghid de achiziție apare prima dată în Cutiamica.ro.



This post first appeared on Cutiamica, please read the originial post: here

Share the post

Cum alegi cea mai bună drujbă – ghid de achiziție

×

Subscribe to Cutiamica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×