Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum să alegi cel mai bun laptop business

Cum să alegi cel mai bun laptop business

Știm că există pe diverse site-uri sau blog-uri o mulțime de informații cu privire la cele mai bune laptopuri pe care le poți cumpăra. De la clasamente în funcție de preț, la unele făcute pe baza sistemului de operare, vei avea ce citi pe această temă. Ce vrem noi să facem prin articolul de față este să te învățăm cum să alegi cel mai bun laptop business de pe piață. Totodată, îți vom explica după ce să te uiți atunci când cauți un astfel de dispozitiv.

Așadar, vei găsi în continuare câțiva pași pe care ar fi bine să îi urmezi de fiecare dată când ești în căutarea unui laptop business. Sperăm ca aceștia, împreună cu exemplele ce urmează să fie prezentate, să te ajute să optezi pentru varianta cea mai potrivită nevoilor tale.
 

1. Setează-ți un buget

Probabil cel mai important aspect în alegerea oricărui dispozitiv electronic este bugetul. Degeaba te uiți după cel mai performant laptop business dacă suma maximă pe care ești dispus să o cheltui pe un astfel de aparat este de 2000 lei. Așadar, ca un prim pas, îți sugerăm să îți setezi un buget cât mai realist, pe să fii dispus să îl dedici achiziției dispozitivului.


 

2. Alege-ți sistemul de operare

Cu toate că cele mai ieftine laptopuri business vor veni fără un sistem de operare preinstalat, dacă vei dori să utilizezi diverse aplicații, vei fi nevoit să achiziționezi un astfel de sistem. De cele mai multe ori, vei avea de ales între Windows și Mac. Știm că pe unele laptop-uri se poate instala și Linux sau Chrome OS, nu are sens să luăm și aceste sisteme în discuție. Asta deoarece nu sunt mulți cei care le vor prefera în detrimentul variantelor amintite anterior.

Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont aici este că pentru a te putea bucura de un sistem de operare Mac, va trebui să achiziționezi un laptop business Apple. Iar acestea vor veni cu prețuri deloc de neglijat. Astfel că cel mai accesibil laptop business de la Apple va costa puțin peste 3500 lei și va putea fi achiziționat de aici.
 

3. Optează pentru tipul de design care te interesează

Știm cu toții acele laptopuri clasice care se deschid folosind o balama. Dar mai nou, există așa-numitele laptop-uri hibrid sau laptop-uri 2 în 1. Ele pot funcționa și ca tablete de sine stătătoare și sunt șanse ca unii clienți să considere lucrul acesta un avantaj.

Pe de altă parte, trebuie să iei în considerare cât de importantă este portabilitatea pentru tine. Spre exemplu, dacă ești zilnic în mișcare, poți opta pentru un laptop business ultraportabil. Acestea sunt foarte ușoare, rar cântărind mai mult de 2 kg. Însă trebuie să te uiți atent atunci când le alegi la durata de viață a bateriei și dacă au suficient de multe port-uri.

Laptop ultraportabil Allview Allbook X

Cumpara acum la oferta!

Laptop ultraportabil Acer Swift 1

Cumpara acum la oferta!

Laptop ultraportabil Lenovo IdeaPad

Cumpara acum la oferta!

Vezi peste 100 de laptopuri la oferta

 

4. Fii atent la aceste trei specificații tehnice

Dacă ai urmărit până acum pașii 1, 2 și 3, deja probabil ți-ai făcut o listă de produse care să aibă un design atrăgător, să vină cu sistemul de operare visat și care să se încadreze în bugetul setat. Mai departe vine diferențierea în funcție de câteva caracteristici tehnice, de care ar fi bine să ții cont. Iată care sunt ele:
 

CPU

În descrierea tehnică a produsului, vei observa CPU-ul (central processing unit) sau procesorul cum mai este el cunoscut. Atunci când vrei să faci o comparație între variante diferite de laptop, procesorul ar trebui să fie primul criteriu de diferențiere.

Pentru a face o analogie pe care ar înțelege-o toată lumea, haide să alegem un autovehicul. Dacă al tău laptop de business ar fi o mașină, atunci CPU-ul ar reprezenta motorul acesteia. Exact cum în cazul mașinii, puterea și construcția motorului va influența performanța acesteia, la fel se va întâmpla și cu procesorul unui laptop.

Atenția mare, totuși, la acest punct. Există destule persoane care cheltuie mai mulți bani decât și-au propus pentru a achiziționa laptop-uri cu procesoare foarte puternice și performante, cu toate că nu ar avea nevoie de ele. Revenind la analogia de mai sus, ar fi ca și cum ți-ai lua un Porsche și ai conduce doar cu 40 km/h.

În funcție de puterea lor, vei avea de ales între:
 

Procesoare low-end

Aici sunt incluse modelele de laptop business ce vin cu CPU-uri Intel Atom, AMD E Series, Intel Pentium și Intel Celeron. Aceste procesoare sunt potrivite folosirii ceva mai light, cum ar fi verificarea e-mail-urilor, scrierea de cărți și de conținut web, browsing online. Prețurile laptop-urilor de acest gen nu vor depăși 1500 lei, iar cele mai multe vin fără să aibă preinstalat un sistem de operare.

Laptop ASUS X541NA-GO009 cu procesor Intel Celeron

Cumpara acum la oferta!

Laptop Lenovo V110-15IAP cu procesor Intel Celeron

Cumpara acum la oferta!

Laptop HP 15-ra060nq cu procesor Intel Celeron N3060

Cumpara acum la oferta!

Vezi peste 100 de laptopuri la oferta

Procesoare din gama mid-end

Aici vor fi incluse toate acele laptop-uri business cu procesoare Intel Core i3 și Intel Core i5. Ele sunt foarte capabile, au viteză mare de procesare a datelor și pot fi folosite pentru multitask-ing. Spre exemplu, vei putea deschide mai multe pagini de Excel și ferestre cu Youtube în același timp și vei putea chiar edita și retușa unele poze.

Dacă vrei să păstrăm analogia auto, un laptop business cu un astfel de CPU este echivalentul unui sedan cu 4 uși. De încredere, te poți folosi de el, nu foarte scump, dar nici exagerat de performant. Prețurile pentru astfel de dispozitive sunt, în general, cuprinse între 1500 și 2500 lei.

Laptop ASUS A541UV-GO753 cu Intel Core

Cumpara acum la oferta!

Laptop HP 250 G6 cu procesor Intel Core i5

Cumpara acum la oferta!

Laptop Dell Inspiron 3567 cu procesor Intel Core i3

Cumpara acum la oferta!


Vezi peste 100 de laptopuri la oferta

 

Procesoare din gama high-end

Aici vorbim de procesoare din gama Intel i7 sau mai performante, care sunt capabile să ducă la îndeplinire până și cele mai solicitante sarcini. De la editări foto, la randări 3D și plotări de mari dimensiuni, un laptop business dotat cu un astfel de CPU va face față oricărei activități la care te poți gândi.

Desigur că și prețul achiziției unui dispozitiv de acest gen va fi unul pe măsură. Laptop-urile vor porni de la 3000 lei și pot depăși lejer 4500 lei.

Laptop ASUS F550VX-DM102D cu Intel Core i7

Cumpara acum la oferta!

Laptop Dell Inspiron 5570 cu procesor Intel Core i7

Cumpara acum la oferta!

Laptop HP 15-da0041nq cu procesor Intel Core i7

Cumpara acum la oferta!


Vezi peste 100 de laptopuri la oferta

Memorie și spațiu de stocare

Al doilea factor de care poți ține cont atunci când compari performanțele unor laptop-uri business este memoria și spațiul de stocare. Există două mari tipuri de memorii de care aceste dispozitive dispun. Dacă vrei, le poți privi ca memorie pe termen lung și memorie pe termen scurt.

Pentru intervale scurte, random access memory este important (acea memorie RAM). Pe termen lung, ai hard disk drive-ul (HDD-ul sau hard-ul cum mai este el cunoscut). Unele computere au un tip de memorie ceva mai avansat, anume SSD (solid-state drive). Acesta permite copierea și procesarea mai rapidă a datelor.

Iată cum să alegi corect între aceste caracteristici:
 

RAM

Mare parte a laptop-urilor care vin cu mai puțin de 2 GB RAM vor fi foarte „puturoase”. Adesea va fi realmente frustrant să lucrezi pe ele, pentru că fiecare activitate îți va lua foarte mult timp.

Noi sugerăm să te axezi pe un laptop business care să aibă 4 GB (bun) sau 8 GB (chiar și mai bun). Cu toate că există variante ce vin cu astfel de memorii mai mari 16 GB, nu te încurajăm să dai banii pe ele, întrucât cei mai mulți utilizatori nu vor avea nevoie de o putere atât de mare de citire a datelor.
 

HDD sau SSD

Dacă nu dorești să faci foarte multă editare și procesare video sau foto, pentru care vei avea, într-adevăr, nevoie de foarte mult spațiu de stocare, ar trebui să îți ajungă o capacitate totală de 256 GB. Ține cont că și sistemul de operare pe care îl vei alege va consuma o parte destul de însemnată a spațiului de stocare.
 

Durata bateriei

Ultimul aspect de care te poți folosi pentru a compara diverse laptop-uri între ele este cât te va ține bateria între încărcări. Cu toate că intervalul va diferi foarte mult în funcție de activitățile pe care le vei desfășura pe laptop, este totuși important să compari numărul de ore și volumul bateriei.
 

Concluzii

Chiar dacă plănuiam să facem acest ghid de achiziție ceva mai scurt, pentru a nu ne plictisi prea tare cititorii, considerăm totuși că toate aspectele pe care le-am prezentat aici sunt foarte importante. Așa că sperăm să ții cont de ele, înainte de a achiziționa un laptop business. Chiar dacă nu o vei face, vei găsi în articol cele mai bune exemple din fiecare categorie în parte. Astfel că vei putea alege liniștit unul din respectivele modele.

Articolul Cum să alegi cel mai bun laptop business apare prima dată în Cutiamica.ro.



This post first appeared on Cutiamica, please read the originial post: here

Share the post

Cum să alegi cel mai bun laptop business

×

Subscribe to Cutiamica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×