Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ghid de achiziție role copii

Tags:
Ghid De Achiziție Role Copii

În urmă cu câteva săptămâni a fost prezentat un ghid de achiziție a unei mașini electrice pentru copii. Cum luna celor mici încă nu s-a încheiat, iar vacanța de vară bate la ușă, ne-am gândit să îți prezentăm o nouă idee de cadou pentru prichindei. De aceea, în acest articol vei găsi tot ce trebuie să știi despre role copii.

Așa cum probabil ți-ai dat seama, alegerea unei perechi de role pentru copii nu mai este atât de simplă cum era acum 20 de ani. În ziua de astăzi, vei avea de optat între o multitudine de stiluri și genuri. În acest articol va fi prezentat un ghid de achiziție pentru astfel de echipamente, în speranța că îți va ușura efortul de a alege modelul ideal. Rolele vor fi clasificate pe baza a trei criterii: modul de funcționare, aptitudine și tipul de prindere.

Tipuri de role copii, în funcție de modul de funcționare


 
Principalul criteriu după care ar fi bine să te ghidezi înainte de achizițiarea oricărui tip de role este modul în care cel mic va intenționa să se plimbe cu ele. Așadar, după modul de funcționare, avem următoarele opțiuni:

Role copii recreaționale


Acestea sunt ideale pentru copiii începători. Vin cu roți ceva mai moi și cu rulmenți fini, astfel că pot fi utilizate atât afară, cât și în interiorul casei. În funcție de aptitudinile sportive ale celui mic, dacă este mai iscusit și are un echilibru mai bun, vei putea opta pentru modele cu roțile in-line.

Pentru prichindei nu atât de siguri pe propriile picioare, există variante care vin cu două roți în spate și una sau două în față (cam cum erau patinele cu rotile). Pe acestea din urmă, copiii vor învăța mult mai repede să patineze, iar fetele le vor îndrăgi mai tare. În special dacă alegi o pereche de role copii roz.

Role copii agresive

Sunt fabricate dintr-un plastic ceva mai dur, iar principalul lor scop este de a depăși anumite obstacole întâlnite în skate park-uri. Totodată, cei mici vor putea face o mulțime de sărituri și de scheme, încălțați cu aceste role. Vin cu un canal între roțile din față și spate, care este folosit pentru a face anumite trucuri numite grind-uri.

În general, roțile vor fi compuse dintr-un plastic ceva mai dur, pentru a trece peste abuzurile la care sunt supuse. În același timp, ele sunt și mai groase, iar suprafața de contact cu solul va fi mai mare.

Aceste role pentru copii sunt dedicate prichindeilor care deja sunt familiarizați cu tainele patinatului.

Role stil hokey

Au fost gândite pentru ca cei mici să se poată deplasa din punctul A în punctul B cât de repede posibil. Din această cauză, vor veni cu o amprenta la sol ceva mai îngustă față de modelele recreaționale, pentru a reduce frecarea. Totodată, roțile cu diametrul mai mare vor ajuta în a coti  mai rapid, atunci când este cazul.

La fel ca modelele agresive, și acestea sunt indicate pentru copii care deja știu să meargă bine pe role clasice.

Tipuri de role în funcție de aptitudinile fiecăruia

Dacă ar fi să ții cont de skill-ul copilului înainte de a cumpăra o pereche de role, ar fi bine să știi că există trei variante de modele:

  • Role copii pentru începători – care sunt cele mai des întâlnite, costă între 100 și 300 lei și sunt fabricate din plastic moale, deloc rezistent la lovituri și șocuri.
  • Role copii pentru intermediari – aici pot fi specificate modelele prezentate anterior – cele agresive și stil hokey. Pentru a le putea utiliza la capacitatea maximă, cei mici trebuie să stăpânească foarte bine anumite tehnici. Achiziția unor astfel de modele va costa mai bine de 300 lei.
  • Role copii intermediari-avansați – sunt ceva mai greu de procurat de la noi din țară și sunt fabricate din materiale de calitate, prețurile fiind pe măsură.
  • Role copii avansați sau experți nu vei putea întâlni, pentru că în general cei mici nu ajung să devină avansați suficient de repede încât să necesite role pentru copii. De obicei, până ajung la acest nivel, vor putea purta modele dedicate adulților.

Tipuri de role, după modul de prindere

În funcție de tipul de prindere, ai trei tipuri principale:

1. Sistem BOA – în care șireturile sunt prinse într-un fel de cadran, asemănător cu cel al unui ceas. Pentru strângerea și lărgirea lor se rotește acest cerc. Este sigur și extrem de simplu de învățat cum se folosește.

2. Speedlace – este sistemul clasic, cel mai des întâlnit pe role. În copilărie, adesea în numeam clink/clank. Este compus dintr-un plastic zimțat, ce vine prins de o piedică, ce nu-i permite retragerea decât la apăsarea unui buton.

3. Șireturi simple – sunt folosite la modelele agresive, în general. În cazul lor trebuie să te asiguri cp cel mic știe să își facă fundă, înainte de a le achiziționa.

După cum a fost spus și în introducere, alegerea unui model de role copii nu mai este atât de simplă cum era cândva. Cu toate acestea, sperăm că ghidul prezentat aici ți-a fost de un real ajutor.

Articolul Ghid de achiziție role copii apare prima dată în Cutiamica.ro.



This post first appeared on Cutiamica, please read the originial post: here

Share the post

Ghid de achiziție role copii

×