Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Creëer een nieuwe Social Media strategie

Social Media succesvol gebruiken in 2018 betekent meer dan alleen het checken van je Facebook-pagina of het bladeren door Twitter. Het is mogelijk, met de intentie, om een ​​aanwezigheid op de Social Media te creëren die zowel voor jou als voor je publiek effectief is, of dat nu vrienden, collega’s of collega’s over de hele wereld zijn.

Je merk ontwikkelen

GUIOf je nu een medewerker bent of een bedrijf hebt, we zijn allemaal een merk. Ons merk is de indruk die we maken in de virtuele wereld. Het bereik van social media, is het wat we over de hele wereld projecteren. Het is belangrijk om na te denken over hoe je eigen merk eruit ziet. Je naam op social media moet professioneel, intuïtief en duurzaam zijn. Je kunt overwegen om afzonderlijke professionele en privé social media-accounts te onderhouden met verschillende namen en identiteiten. Naast een naam moet je een volledig en actueel profiel hebben. Er moet consistentie zijn tussen je merk op de verschillende platformen waar je deel van uitmaakt. Het belangrijkste is dat je merk consistent moet zijn met je waarden. Wat die waarden zijn kan jij als enige beantwoorden, wat is waarvoor je social media wil gebruiken?

Bepaal de inhoud

De content die wordt gedeeld op social media kent vele vormen. Het bevat je originele werk, maar ook nieuws, informatie, humor en inspiratie van anderen. Meer en meer van de informatie die op social media wordt gedeeld, is visueel. Naast afbeeldingen en video’s omvat dit ook schema’s van data die bedoeld zijn om informatie snel en duidelijk over te brengen. Als je je aanwezigheid op social media ontwerpt, moet je nadenken over welke content je interesseert en welke unieke bijdragen je kan leveren. Social Media kunnen worden gebruikt op manieren die verder gaan dan het posten en lezen van berichten, deelnemen aan chats en Direct Messenges verzenden.

Bereik een publiek

Het kennen en begrijpen van je publiek is de sleutel tot een succesvolle aanwezigheid op Social Media. Social Media-platforms voor IT-ers en techneuten zijn vooral LinkedIn, Twitter en Facebook. Elk platform heeft zijn eigen functies en bijbehorende doelgroepprofiel.

Twitter wordt veel gebruikt voor het delen van nieuwtjes. Hashtags worden gebruikt om virtuele gemeenschappen rond specifieke onderwerpen te ontwikkelen en Twitter-chats bieden een realtime interactie. Je kunt ook een poll aan een tweet toevoegen en meningen van je Twitter-community verzamelen.

Facebook kan waardevol zijn voor trainers, vooral de videomogelijkheden, waarvan is aangetoond dat ze een hoge betrokkenheid hebben. In 2016 heeft Facebook een Live-functie geïntroduceerd. Je kan de camera inschakelen, opnemen en delen wat er in de training gebeurt of wat je opsteekt op een seminar. Tijdens het live plaatsen van berichten kan je reageren op feedback van gebruikers. De live video wordt in je feed geplaatst, zodat deze later toegankelijk is.

Youtube wordt veel gebruikt om instructie video’s te plaatsen. Deze vervangen nu een heel groot deel van de gebruikershandleidingen.

Op linkedIn vind je je professionele netwerk, collega’s waarmee je in de groepen inhoudelijk discussieert over je vak. Het is belangrijk dat je deze platforms gebruikt voor de juiste doelgroep.

Een Social Media strategie creëren

Zodra je je merk, de content en je doelgroep hebt bepaald, moet je een strategie ontwikkelen die past bij je prioriteiten. Bij drukke IT-ers speelt tijd altijd een rol. Onderzoek hoeveel tijd je spendeert aan Social Media (per dag of per week). Vergelijk dit met hoeveel tijd je zou willen spenderen. Moet je efficiënter worden? Of moet je nadenken over hoe je de beperkte beschikbare tijd zo goed mogelijk kunt benutten?
Maak een Social Media Planning en bedenk wanneer het voor jou het beste moment is om op social media te zijn – is het ‘s morgens vroeg voor je werk? ‘s avonds? Of in het weekend als je nadenkt over de afgelopen week en je jezelf voorbereidt op de volgende week?

Buit het uit

Reflectie moet een groot deel uitmaken van je social mediastrategie zijn. Probeer je wel het merk dat je wil zijn? Heeft de content die je gebruikt wel betekenis? Ontwikkel je een publiek dat je volgt en ondersteunt met likes en retweets? Voldoet je strategie aan je behoeften? Na deze reflectie kan je je aanwezigheid op Social Media aanpassen. Je kunt met je aanwezigheid verder evolueren en je ervaringen en huidige interesses weergeven. Een deel van de waarde van social media is de dynamische aard ervan. Er zijn altijd weer nieuwe Sociale Software en platforms om uit te proberen. Volg het nieuws en je weet hoe de hazen lopen.
LinkedIn GroupDiscusseer mee op LinkedIn.Boeken over dit onderwerp

Content!

Auteur: Antal de Waij
Potentiële klanten zoeken steeds vaker digitaal naar informatie over je producten en diensten, via websites, blogs en social media.
Europrijs: 34,99
Bestellen

Negativiteit mania

Auteur: Rijn Vogelaar
Onze samenleving is doordrenkt van negativisme: de media brengen vooral slecht nieuws, het onderwijssysteem is gericht op het vermijden van onvoldoendes en werknemers krijgen vooral te horen wat ze niet goed doen.
Europrijs: 20,0
Bestellen

-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

  • 13 april 2011 Richtlijnen voor engagement bij sociale netwerken
  • Gebruik Facebook en Social media voor project management14 december 2017 Gebruik Facebook en Social media voor project management
  • Verzekeringsclaims verifieren middels Facebook21 november 2011 Verzekeringsclaims verifieren middels Facebook
  • ASL BiSL Foundation29 augustus 2011 So this application is your friend?
  • 30 maart 2013 Roadmap Enterprise Social Network
  • De Twitterende Projectmanager12 december 2017 De Twitterende Projectmanager
  • Web 2.0 – Het sociale web29 mei 2011 Web 2.0 – Het sociale web
  • WhatsApp lanceert een nieuwe app voor zakelijke gebruikers22 januari 2018 WhatsApp lanceert een nieuwe app voor zakelijke gebruikers
  • ITpedia groep op LinkedIn4 augustus 2017 ITpedia groep op LinkedIn


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

Creëer een nieuwe Social Media strategie

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×