Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Šta raditi kad nestanu “leptirići u stomaku”? Kako da pojačate svoj libido

Šta Raditi Kad Nestanu “leptirići U Stomaku”? Kako Da Pojačate Svoj Libido

Iako se o tome retko govori, postoje žene Koje jednostavnu nemaju želju za seksom. Tome mogu da doprinesu različiti faktori, ali važno je znati da taj problem ide direktno iz glave.

– U svakodnevici ovaj realan i važan problem je veoma čest, a u literaturi ima malo podataka o njemu. Na fakultetu se o tome uči kroz nekoliko rečenica. Estrogen je važan za seksualnu želju i zbog toga žena u Plodnim Danima ima najveću želju za seksom, a ujedno je tada i najplodnija, pa se tako priroda brine za održavanje vrste. Činjenica je da je testosteron odgovoran za libido i kod muškaraca i kod žena, ali je seksualna želja dominantnija kod muškaraca. Radeći s pacijentima, lekar u praksi brzo uviđa da se znanje iz literature, koje je na neki način naučno utemeljeno, ne može primeniti kao pravilo. Nemaju sve žene seksualnu želju u plodnim danima, a koncentracija testosterona koja raste u klimaksu ne rezultira povećanjem seksualne želje- objašnjava dr Mima Fazlagić.

Različite životne situacije, periodi kao i problemi sa kojima se suočavaju žene takoše su jedan od bitnih faktora kada je ovaj problem u pitanju.

– Žene koje pokušavaju da ostanu trudne, a to im ne polazi za rukom, seks u plodnim danima doživljavaju kao najveću obavezu i izvor muka. Žene koje se približavaju klimaksu vrlo često uopšte ne žele seks, jer su preopterećene obavezama, nedostatkom emocija i nedostatkom sna i odmora. Čitajući literaturu i gledajući praksu vrlo brzo shvatite da je slučaj komplikovan. Hormoni nisu jedini odgovorni za libido i nažalost, ne postoji čudesni napitak koji vraća želju i “leptiriće u stomaku”- kaže Mima.

– Postoje žene koje volei zaljubljene su u svoje muževe ali pomisao na seks im je gora od pranja sudova. Pokušavamo to zajedno da analiziramo i dođemo do zajedničkih zaključaka. Muž je ceo dan na poslu, same su sa decom. Uveče, muž spava odvojeno, jer dete neće da bude samo, ili ako spavaju zajedno obavezno je i dete sa njima u krevetu, ili se budi na svaka dva sata. Niti ima vremena, niti postoji opuštanje i za to, naravno, ne postoje tablete. Drugi uobičajen slučaj je da su deca već poodrasla, a žene rade na poslu, kontrolišu decu i same brinu o kući. Kad dođe veče i vreme za njihovih pet sati sna do sutrašnjih obaveza, i ne osećaju se kao žene, a kamoli da imaju želju za seksom. Urade one to, kao i sve drugo, ali nešto u duši ostane prazno- pojašnjava Mima.

Promena u životu, rad na sebi i traženje nekog svog ličnog prostora može da pomogne kada je ovaj problem u pitanju.

– Gledala sam te iste bezvoljne i čak ostavljene žene u poznijim godinama, kada se desi neka promena. Dogodi im se neka nova ljubav, ili neka pozitivna promena i prekidač u njihovom telu se ponovo uključi. Zablistaju, zasvetle, seks im ponovo postane važan, a energija ponovo zastruji telom. Ono što je takođe važno, danas ima preparata koji će pomoći da problemi koje fiziološki donose godine ili porođaji budu smanjeni, ili čak ne postoje, i na to se mi žene možemo osloniti. Rekla bih da je najveći problem kod većine naših žena što nisu naučile da vole sebe i što nikada, ali nikada (a govorim o velikoj većini) nisu sebi ne u prvom, nego ni u trećem planu- kaže Mima.

Portudite se da volite i zadovoljite pre svega sebe. Seks je stvar u kojoj oba partnera treba podjednako da uživaju i zato počnite da radite na sebi. Promenite nešto i pokušajte na taj način da probudite “leptiriće u stomaku”.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Šta raditi kad nestanu “leptirići u stomaku”? Kako da pojačate svoj libido

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×