Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Najveća dilema u prijateljstvu: Da li reći drugarici da je dečko vara?

Našle ste se pred jednom od največih dilema. Saznale ste da je dečko vaše najbolje Drugarice neveran. Pred vama je važna odluka da li da joj kažete ili ne. Ukoliko se odlučite da joj saopštite morate da znate da to nosi određene posledice, ali takođe može biti problema iako prećutite.

Drugarice, Tešenje

Foto: Profimedia

Pre svega bitno je koliko su informacije koje imate tačne. Ako Ste Videle svojim očima onda je prenošenje ove informacije u redu, ali ako vam je rekao nego drugi onda ovo saznanje gubi na verodostojnosti s obzirom da niste prisustvovali činu prevare. Pokušajte da saznate što više podataka kako bi ste saznali da li je sve što ste čuli istina. Raspitajte se kod drugarice da li su to veče možda proveli zajedno ili da li zna gde je njen dečko to veče bio. Dok niste sasvim uverene da ćete joj reći istinu, nemojte započinjati ovu temu.

Sa druge strane, ako ste videle situaciju svojim očima razmislite koliko vam je dobra drugarica u pitanju. Ukoliko saopštite ovakvu vest reakcije mogu biti sasvim neočekivane. Primer za to je Tamara koja je podelila sa nama svoje iskustvo:

Bila Sam sa nekoliko prijatelja u mojoj porodičnoj vikendici. Tu su bile moje tri drugarice od kojih je jedna bila sa dečkom koga nikada nisam preterano cenila. Jedne večeri sam otišla u kuhinju da donesem još pića u dvorište gde smo sedeli i on je krenuo za mnom. Rekao mi je da je već dugo zaljubljen u mene ali da nije znao kako da mi kaže i pokušao da me poljubi. Odgurnuka sam ga šokirano i nekoliko minuta nisam imala ideju šta da radim. Ujutru sam drugarici ispričala šta se dogodilo, onda se rasplakala i nije mogla da veruje. Kada smo se vratili u Beograd, prestala je da mi se javlja. Kada sam je konačno dobila rekla mi je da je saznala istinu i da sam u stvari ja napala njenog dečka. On joj je ispričao svakakve gluposti kako sam mu ja slala poruke i uznemiravala ali da nije hteo ništa da kaže jer smo bile dobre drugarice. Bila sam jako povređena i iznenađena, ali sam naučila da se više nikad ne mešam u tuđe ljubavne odnose- kaže Tamara.

Najbolji izlaz iz ove situacije bi bio da imate dokaz prevare. Ukoliko to nije slučaj, prijateljstvo mora da bude neverovatno jako kako bi se ovakva situacija prevazišla. Jovana je imala drugačije iskustvo kada je saznala da njenu drugaricu vara dugogodišnji dečko.

Drugarice, Tešenja

Foto: Profimedia

– Bila sam sa dosta drugarica u gradu i ne znam kako smo baš to veče odlučile da idemo do Novog Sada. Stigle smo tamo i krenule ka klubu kada sam spazila dečka moje drugarice kako se šeta sa nekom nepoznatom devojkom. Prišla sam, javila se i rekla mu kao oduševljeno da je sudbina što smo se tu sreli i da moramo da se slikamo i pošaljemo fotografiju mojoj drugarici. On je naravno zanemeo. Rekla sam mu da ima vremena do sutra da joj kaže jer je bolje da čuje od njega. Njih dvoje su i dalje zajedno, a taj događaj nas je sve nekako dodatno povezao. Njihova veza je tada bila u krizi i on tvrdi da je pomoglo to što sam ja naišla to veče. Izgleda da je to zaista bila sudbina!- objašnjava Jovana.

Dakle najbitnije je koje informacije imate i koliko vam je drugarica kojoj saopštavate vest u stvari dobar prijatelj. Iskustva su različita, ali na vama je kako ćete postupiti u ovakvoj situaciji. Ovde nema ni dobre ni loše odluke, samo treba da uradite onako kako lično vi osećate da je ispravno.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Najveća dilema u prijateljstvu: Da li reći drugarici da je dečko vara?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×