Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ovo filmsko ostvarenje očuvaće srpsku istoriju na najbolji način: Kralj Petar Prvi premašio očekivanja!

Kralj Petar Prvi narator, akter i borac, vodi nas u 1914. godinu i pomaže nam da shvatimo i bolje razumemo svoj narod i istoriju. Muk u sali, po koje brisanje nosa se čulo i uzdasi, bili smo sa njima i videli golgotu koju su prošli vojnici na Albanskim planinama, kao i u bitkama na Ceru i Kolubari.

Kralj Petar Prvi, premijera

Foto: Dragan Mujan

Odlučni za boj u ključnim momentima, ali mudri da znaju kada je vreme za odlazak.

Ali ovo nije priča o ratu!

Kralj Petar Prvi, njegov sin prestolonaslednik Aleksandar, vojvoda Putnik, Nikola Pašić, Stepa Stepanović, Živojin Mišić, odnosno Lazar Ristovski, Aleksandar Vučković, Tanasije Uzunović, Marko Bacović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković ali i Pavle Jerinić, deo su velike ekipe koja se potrudila da oživi istoriju na više od dva sata i prenese emociju na platno.

Kralj Petar Prvi, premijera

Foto: Dragan Mujan

Ono što je posebno u ovoj (ne)ratnoj priči jeste to što je u fokusu priča o solidarnosti, ratnim prijateljstvima, ljubavi, porodici, slobodi, dakle priča o svima nama, a maestralno su istu preneli još i Radovan Vujović, Milan Kolak i Ivan Vujić.

Kralj Petar Prvi, premijera

Foto: Dragan Mujan

Ovo nije delo prolaznog karaktera, ovo je umetnost o kojoj treba pričati, koju treba deliti i koju treba gledati.

Film “Kralj Petar Prvi: U slavu Srbije” režirao je sin Lazara Ristovskog, Petar Ristovski, a značajni udeo u ovom ostvarenju ima i Danica Ristovski, Lazarova supruga i Petrova mama.

Ona tumači lik jedne srpske majke, a majke ko majke trče gde im srce kaže, a srce traži putokaz do sina jedinca. Vodi je ljubav, a ne strah, vodi je ljudska saosećajnost, a ne nemoć.

Kralj Petar Prvi, premijera

Foto: Dragan Mujan

Film je snimam na autentičnim mestima i po zimi i ledu kao što su: Stara planina, Valjevo, Krupanj, Ljubovija, Sombor i Krf, a podudarnost glumaca sa likovima koje su tumačili je neverovatna. Postoji jaka želja da ovaj film vrati ljude u bioskopske sale i priušte im da pogledaju istoriju iz drugog ugla, nadamo se da će ovaj glas daleko da se čuje i da će se želja ostvariti.

Detalje sa sinoćne premijere možete da pogledate u našoj galeriji.

Kralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijeraKralj Petar Prvi, premijera

Pročitaj još:

Družili smo se sa glumcima na predstavi “Raslo mi je badem drvo”, evo zašto treba i vi da je pogledate

Srbija se diči njima: Ovo su ličnosti životnog stila za 2018. godinu!

Filmska muzika za nezaboravan provod: Željko Joksimović oduševio novim interpretacijama!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ovo filmsko ostvarenje očuvaće srpsku istoriju na najbolji način: Kralj Petar Prvi premašio očekivanja!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×