Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ovu grešku svakodnevno pravimo pri pranju veša u mašini, a nismo ni svesni da to oštećuje garderobu!

Koliko vas ubacuje veš u mašine za pranje rutinski bez određenog plana i redosleda? Neko čeka ponoć za jeftiniju struju, neko cupka pored mašine i bdi nad njom dok ne završi pranje jer je stara i ne zna se kad će da izvrti poslednju turu, a neko pusti da se veš pere dok su na poslu.

Međutim sve te situacije jesu različite, ali domaćice Koje peru na gore opisane načine stvari imaju jednu zajedničku osobinu- ne razmišljaju o redosledu i još nekim važnim stvarima koje uništavaju garderobu.

Otkrivamo vam šta to radite pogrešno i samim tim dajemo vam odgovore na pitanja odakle sad ta rupica na tek kupljenoj bluzi, gde je jedna čarapa i mnoga druga.

Rajsfešlus otvoren

Uvek, ali uvek zatvarajte sve rajsfešluse na stvarima koje perete. Farmerke ne perite otvorenog šlica, ni dukseve, niti nešto tome slično. Ukoliko ste se pitali otkud na novim komadima garderobe rupice, krivac je gospodin rajsfešlus. Sada kad znate, vodite računa.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Čarape poslednje

Nemojte ih ubacivati na kraju, već prve! Redosled je važan zbog gubljenja sitnih stvari kao što su čarape. Ne želite da vam odluta jedna soknica u neki rukav, nogavicu ili pak u neistražena mesta na vašoj mašini pa da napravi još veće probleme. Potrudite se da njih prve ubacite na pranje i to po mogućstvu u sredini, zajedno sa ostalim stvarima, a nikako na kraju.

Program “brzo pranje” za sve

Možda mislite da ovako sebi štedite vreme i da ste praktični ili možda ekonomični, varate se. Ukoliko prepunite mašinu i pustite “brzo pranje” samo ćete sebi napraviti dupli posao, stvari se neće lepo oprati pa ćete morati da ponovite pranje. Treba da znate da je taj program namenjen za jako male količine garderobe.

Mislite o ovome svaki sledeći put kada krenete da stavljate stvari u mašinu za veš.

Pročitaj još:

Kofer vam je pun prljave garderobe i nemate šta da obučete ujutru? Evo saveta za brzo sušenje odeće

Možda zvuči bezazleno, ali vrlo je značajno: PET grešaka koje se prave Pri Pranju posteljine!

Nije za iskusne: Osamostalila sam se i susrela sa “kućnim problemima” koje sam na ovaj način rešila!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ovu grešku svakodnevno pravimo pri pranju veša u mašini, a nismo ni svesni da to oštećuje garderobu!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×