Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ukoliko ste do sada oklevali, evo zašto treba već danas da krenete da VOZITE BICIKLU!

Biciklizam je odavno popularan u svetu, pogotovo u evropskim gradovima, ali od skoro je “uzeo maha” i kod nas.

Vožnja bicikle je za sve uzraste i na svakog deluje pozitivno. Svi govore da je bilo koji Vid Rekreacije zdrav i dobar, kako za decu tako i za odrasle, ali hajde da se sad okrenemo bicikli i da vidimo šta je to što biciklizam “radi” našem telu i organizmu.

U pitanju je aerobna aktivnost koja forsira strujanje vazduha kroz pluća i krvi kroz krvne sudove, samim tim smanjuje verovatnoću od pojave srčanih oboljenja.

Povećava nivo energije za 20 odsto i smanjuje umor za 65 odsto, jer biciklizam podstiče mozak da izlučuje neurotransmiter dopamin, koji je povezan s energijom.

Kao i tokom svake jače fizičke aktivnosti, tako i tokom vožnje bicikle se povećava nivo endorfina (takozvanog hormona zadovoljstva) i smanjuje kortizol (hormon stresa). Dakle, smanjuje se stres, nervoza i leči se depresija.

Par, vožnja bicikle, par, ljubav, zabava, trening

Foto: Profimedia

Aktivnom vožnjom jačaju se mišići, zglobovi i kosti.

Sagoreva kalorije koje nemate priliku da gubite vožnjom automobila ili sedenjem u kancelariji celi dan. Brzina mršavljenja, odnosno sagorevanje masnih naslaga zavisi od intenziteta treninga. Bržim tempom, brže gubite kalorije. Ovakav vid rekreacije treba da se prilagodi zdravstvenom stanju i fizičkim mogućnostima svakog pojedinca i da bude trening ali ujedno i zabava

Pored svega navedenog, ne možemo da ne spomenemo oblikovanje tela, pogotovo nogu, a to sve utiče da se osećamo zdravije, lepše i samopouzdanije.

Ukoliko želite da uključite najmlađe i pospešite njihovu sportsku aktivnost, prvo ih naučite na vreme kako da pravilno voze biciklu.

Porodica, vožnja bicikle, trening, deca

Foto: Profimedia

Detaljno o tome kako decu da naučite ovakvom vidu aktivnosti možete da pročitate OVDE.

Pročitaj još:

Uz vašu podršku će prevazići strah: Naučite dete da vozi bicikl!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ukoliko ste do sada oklevali, evo zašto treba već danas da krenete da VOZITE BICIKLU!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×