Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ljubav u tri minuta ili celodnevni rijaliti šou program? Snimak vašeg venčanja iz ugla fotografa!

Kada pričamo o venčanjima, sigurno vam na um padaju gužve, đuskanje na podijumu, dobra klopa i jedan objektiv koji užurbano trči “tamo-amo” ne bi li uhvatio baš svaki detalj.

Nekada jeste tako bilo i čitav materijal, bez propuštenih detalja, se prodavao mladencima. Smatralo se da treba sve da se zabeleži, jer nikad se ne zna šta može da se dogodi.

Materijal dobijete nakon nekoliko dana ili nedelja i onda je potrebno da odvojite čitav dan da pogledate vaše venčanje na traci i to traje i traje i traje.

venčanje burme zlatara stefanović

Foto: profimedia

Pozvali ste najbliže, jer svakog zanima kako se ponašao tog dana, ali vaši prisutni se smenjuju, jer niko ne može da gleda pet sati bez prestanka u televizor koliko god da ste im dragi. Prave se pauze, pa se onda to pretvori u celodnevnu zabavu zvanu “evociranje uspomena sa venčanja”.

Neko bi rekao- Dobra Stara Vremena, ali da li su zaista?

– Nikako nisu dobra stara vremena! Tada su se pravili takozvani rijaliti programi za užu i širu familiju, a ne snimak lepog čina. S druge strane, danas se pravi bajka od tri, pet ili maksimalno 15 minuta koja odiše emocijom. U dužim video zapisima se vidi ko je šta jeo, obukao, ko je koliko popio, igrao, smejao se, ali to nije suština. Ovde izdvajaš najlepše i najsrećnije momente tog dana, detalje koji mame osmeh – objašnjava Jakov Simović, fotograf.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sve više parova se u proteklih nekoliko godina odlučuje za skraćenu verziju snimka, jer ne žele da “troše minutažu” na nepotrebne stvari.

Neko bi rekao da je možda to jednostavnije, ali mnogo posla se krije iz ta Tri Minuta.

–  Mi u toj maloj minutaži pravimo film o ljubavi. Pretvaramo vašu priču u bajku izdvajajući najlepše i najsrećnije momente sa vašeg venčanja, a to je daleko teže od stavljanja kamere na rame i samo statično snimajući prostoriju punu ljudi. Akcenat se stavlja na ljubav i sam čin venčanja – kaže Simović.

Najvažnije je da par bude srećan i zadovoljan, a danas se smatra da mlade zaljubljene ne zanima mnogo da li je tetka Mica pojela svo pečenje koje je stavila u tanjir ili je prešla odmah na kolače.

Lepu emociju izaziva iskra u oku, osmesi najbližih, prvi ples, ruka u ruci, jednostavno ljubav.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

U razgovoru sa fotografom smo saznale da je to jedan kreativni proces koji se dugo sprema i da predstavlja izazov kako za mladence tako i za ljude iza kamere.

– Najteže je da uhvatite spontane trenutke. Svaki snimatelj mora da bude konstantno u pripravnosti da mu nešto ne bi promaklo. Zato kada “uhvati” očekivani momenat nežnosti i veselja zadovoljstvo je obostrano i uspeh “filma” je zagarantovan. Postoji mogućnost da se isceniraju spontane fotografije, ukoliko je par zainteresovan i sumnjičav kako će da se ponaša u sali posle neke čašice, igranja na podijumu i tome slično. Kada postoji dobra priča, raspoloženi mladenci i ljubav, sve se može i ništa ne pada teško, ali da ima da se radi- ima – iskren je Jakov.

Dragi mladenci, koju opciju vi birate?

Pročitaj još:

Retrospektiva ljubavi: Ovo su spektakularna venčanja koja su obeležila 2017. godinu!

Zimska bajka ili jesenja idila: Birajte dekoraciju za venčanje po godišnjem dobu!

Granica se pomerila: Ovo su idealne godine za stupanje u brakThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ljubav u tri minuta ili celodnevni rijaliti šou program? Snimak vašeg venčanja iz ugla fotografa!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×