Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Njeno veličanstvo Jelka: Evo o čemu treba da razmislite pre kupovine novogodišnjeg drveta!

Tags: jelka jelke aumle

Kada pričamo o dekoraciji ne možemo da ne spomenemo kraljicu najluđe noći – gđu Jelku!

Običaj kićenja Jelke dugo postoji kod nas i smatra se da unosi mir i toplinu u domove. Kako Jelka treba da bude nešto što će u vama da probudi lepe emocije kad god je pogledate, izdvojili smo za vas tri najpraktičnija saveta kako biste za vaš dom izabrali što lepšu.

Prostorija

Najbolje bi bilo da se vaša jelka nalazi u dnevnoj sobi. Uz topli napitak, lepo osvetljenje koje će bacati novogodišnje drvo dobićete lepu prazničnu atmosferu u prostoriji gde se najviše ljudi okuplja. Smatra se da jelka treba da bude pozicionirana tamo gde se dosta vremena provodi.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Prirodna ili veštačka jelka

Izbor je na vama. Ukoliko se odlučite za prirodnu, savetuje sa da kupujete jelke sa busenom, kako biste posle praznika mogli da je zasadite ili gajite u domu. Ako se odlučite za veštačku samo treba da mislite o ravnomernom izgledu vaše jelke, da grančice budu srazmerne. Dobra stvar kod plastičnih jelki je to što možete da je koristite više godina za redom, samim tim vam ukrašavanje ispada jeftinije, a i ne otpadaju iglice, pa će vam soba biti čistija.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Postolje

Bilo bi poželjno da izaberete srednju ili nižu jelku koju ćete moći da stavite na manji sto ili hoklicu. Imaćete dovoljno prostora za poklone i vizuelno će jelka bolje izgledati. Savetuje se da ne uzimate previsoku jelku, ni previše široku da vam ne bi zakrčila prostor. Ukoliko se odlučite za višu i bez ikakvog postolja, stavite neki prekrivač ili ćebence bele, crvene ili zelene boje na “noge” jelke, da prikrijete manje lep deo i da unesete toplinu.Visinu birajte prema veličini sobe i visini najbližih, da se ne mučite dok stavljate dobropoznati “vrh” na vašu jelku.

Kad smo već kod vrha, ne zaboravite da zamislite želju kod stavljate zvezdu ili neki drugi ukras na vrh jelke.

Neka magija počne!

Pročitaj još:

Ne mora samo drvo da se ukrašava! Okitite dom za Novu godinu sa “jelkom bez jelke”

Bliži se Nova godina, obradujte najbliže i zapakujte poklone na originalan način!

Šljokičava, sjajna ili samo potpisana čestitka? Nije važno, ako ste je lično napravili!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Njeno veličanstvo Jelka: Evo o čemu treba da razmislite pre kupovine novogodišnjeg drveta!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×