Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Danas je Dan televizije! Ovako su nekad izgledala TV lica koja ste obožavali

Danas se ne može zamisliti ni jedan dom bez televizije, samim tim i bez televizijskog programa.

U svetu digitalizacije, želimo da se danas prisetimo prvih programa koji su krasili te velike kutije koje su spajale zvuk i sliku, kao i da otkrijemo ko su bili prvi voditelji.

Ako vas bude hvatala nostalgija, ne brinite, sve je to normalno. Hteli bismo na trenutak da vas izmestimo u neka stara vremena. Uživajte u oživljavanju uspomena.

Ako spadate u mlađe generacije koje danas uživaju u nekim poznatim kvizovima i emisijama, biće vam interesantno da vidite početke istih.

Krenite sa nama u televizijski vremeplov!

Dvadesete i tridesete

Ako krenemo hronološki, počećemo od osnivanje Radija Beograd 1929. godine koja se uzima kao Godina nastanka današnje Radio-televizije Srbija, međutim tek posle deset godina je na Beogradskom sajmu montirana prva televizijska stanica sa studijom. Tamo se snimala emisija u kojima su učestvovali glumci beogradskog pozorišta Blaženka Katalinić i Žarko Cvejić.

Ovako je tada izgledala Blaženka.

A post shared by Blazenka Katalinic (@b_katalinic1991) on

Pedesete godine

Nešto kasnije u etar je pušten program Televizije Beograd (TV Beograd). Studio se nalazio na Sajmištu u Beogradu i snimao se tročasovni program. Olivera Živković, tadašnja spikerka Radio Beograda bila je prva koja se obratila gledaocima uz rečenice: “Dobar dan, dragi gledaoci. Televizijski studio Beograd počinje svoj eksperimentalni program. Danas gledate našu prvu emisiju.”

Posle je emitovan i prvi Dnevnik, koji je vodio Miloje Orlović.

#micaorlovic#jugoslavija#televizija#beograd#hrvatska#slovenija#makedonija #crnagora#bosna

A post shared by JUGOSLAVIJA (YUGOSLAVIA) (@jugoslavija.sfrj) on

Šezdesete

Hor Kolibri je osnovan šezdesetih godina u skopu današnjeg RTS-a. Mnoge porodice su uživale u izvođenju dečjih pesama na ovom kanalu. Milica Manojlović, je osnovala i vodila hor sve do svoje smrti  2008. godine i ona je zaslužna za mnogo dečijih osmeha tog perioda.

Osamdesete 

Ovaj period je obeležen Muzičkim toboganom. Emisija je bila posvećena deci i dugi niz godina ju je vodio Minja Subota u sklopu redakcije programa za decu. Nema ko ovu emisiju nije voleo, bez obzira na to koliko je imao godina. Razbribriga i razonoda za čitavu porodicu.

Devedesete

Legendarni kviz Slagalica je nastao 22. novembra 1993. godine u 19 sati i njeni prvi voditelji nisu bile oduvek žene. Zapravo, bio je između ostalih i sam autor emisije Nikola Nešković, zatim Dragan Milićević i Ivan Bauer. Prvobitni naziv kviza je bio “Muzička slagalica”.

Nadamo se da ste uspeli da se vratite u neka dobra stara vremena i ako ste uspeli da skrenete misli od brze svakodnevnice, onda je naš zadatak ispunjen.

Pročitaj još:

Njih sva deca obožavaju: Ko se krije iza Duška Dugouška, Šilje, Popaja, Sunđer Boba?

Omiljeni čarobnjak ili teško delo: Kako Hari Poter utiče na edukaciju omladine?

Mladi više “ne pišu kao što govore”: Da li je savremena komunikacija problem ili trend?This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Danas je Dan televizije! Ovako su nekad izgledala TV lica koja ste obožavali

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×