Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nikako ne koristite jake kreme za lice pre konsultacije sa stručnjakom! Evo šta mogu da izazovu na koži

Lice tretiramo na različite načine i trudimo se da sačuvamo kvalitet naše kože. Ipak u svemu tome, često se dešava da Lice negujemo na neki svoj način i zaboravljamo koliko je bitno da konsultujemo dermatologa.

– Pre svega morate da vodite računa o higijeni lica. Ne bi trebalo da se dogodi da odete u krevet sa šminkom, apsolutno lice mora prvo dobro da se opere, kasnije da se dobro neguje u odnosu na tip i stanje kože. Ono što je svima danas potrebno jeste jača hidratacija u smislu dobrih seruma, ampula i krema- priča dr Jovana Pelemiš, stručnjak za negu lica.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Mnoge devojke kupuju kreme na svoju ruku, a često se sastav tih “mazalica” uopšte ne uklapa sa onim što je koži zaista potrebno. Loš odabir kozmetike za lice može da ostavi trajne posledice na kožu.

– Kod cura od 20ak godina potpuno je bespotrebno koristiti kreme protiv bora, jer sve što radite na licu trebalo bi da imate pokriće za to. Kod nekih pacijenata se dešava da dolazi do senzibilizacije kože ukoliko koriste neadekvatan preparat odnosno hemijski prejak preparat pa umesto ulepšavanja dobijete crvenilo, perutanje kože, nove bubuljice… Obavezno je da se posavetujete sa kozmetičarom ili dermatologom. Lice je prava mapa vašeg organizma i na njemu možete da vidite sve probleme sa zdravljem koje imate- kaže Jovana.

Isto tako, ukoliko vidimo bubuljicu ili neku nepravilnost na koži uglavnom to odmah cedimo ili pritiskamo što je velika greška.

– Takođe, ceđenje bubuljica nikako ne dolazi u obzir jer ćete time da napravite samo veći problem- naglašava Jovana.

Pročitaj još:

Mislili ste da je dobro samo kao začin? Evo šta sve maslinovo ulje može da učini za vašu lepotu!

Žene je obožavaju zbog same primene: Maska za lice koja vas zasmejavaThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Nikako ne koristite jake kreme za lice pre konsultacije sa stručnjakom! Evo šta mogu da izazovu na koži

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×