Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Razbijamo mitove: Da li muškarci varaju više od žena?

Iako muškarce bije glas da su skloniji prevarama, najnoviji rezultati anketa dokazuju suprotno!

Dok 9 % muškaraca veruje da bi prevarili Ukoliko bi se zaljubuli u nekog drugog, čak 25 % žena je je reklo da bi se upustilo u aferu ukoliko bi ih partner uvredio.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Studija je pokazala i da su žene između 35 i 40 godina najviše sklone da uđu u neobaveznu aferu. Jedan od razloga je što žele da dobiju više od poljupca za laku noć. Ali, sudeći po studiji, to nije jedini razlog zbog kog žene više varaju svoje partnere. Mnoge traže ljubav na drugom mestu, beže od osećanja zanemarivanja, bilo psihičkog ili emocionalnog.

Ukoliko seks postane na neki način dosadan ili predvidiv, žene mogu će početi da lutaju i istražuju da bi pronašle nekog ko će malo „začiniti stvari”. Ukoliko se osete emitivno neispunjenie, potcenjene ili imaju osećaj da ih partner ignoriše, to može dovesti do neverstva.

Poslednjih decenija dame su se ohrabrile, pa pomišljaju na prevaru čak i kada vole partnera, tvrde psiholozi. Ankete pokazuju i da žene koje su sklonije tome, zbog toga ne osećaju krivicu, dok u ranijim vremenima to nije bilo tako. Većina nevernica danas smatra da zaslužuje da bude zadovoljna i srećna, posebno kada su uspešne u karijeri i ostvarene kao majke.

Zanimljivo je da je američka studija pokazala da lepši pol najčešće vara kada oseća usamljenost i dosadu, ali i zbog loše komunikacije sa partnerom, nesigurnosti i osvete.

Pročitaj još:

Razbijamo mitove: Da li su jedinci zaista razmaženi?

Razbijamo mitove: Da li poza u seksu određuje pol deteta?This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Razbijamo mitove: Da li muškarci varaju više od žena?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×