Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Odgovori advokata: Da li i pre presude o razvodu moram ocu da dajem dete da viđa?

Čitateljka Ivana je trenutno u procesu razvoda, a zatražila je savet od našeg advokata. Njeno pitanje glasi:

“Poštovani, ja sam predala predlog sporazumnog razvoda i čekam poziv. Zanima me da li do presude ja Moram Ocu da dajem dete onoliko koliko je navedeno ili će to važiti od dana presude? I koliko se u proseku čeka na poziv od dana predavanja predloga za sporazumni razvod? Nadam se odgovoru.”

Mi smo kontaktirali advokata Vukašina Sekulića iz advokatske kancelarije “Sekulić”, a njegov odgovor prenosimo u celosti:

“Ako su stranke predale Predlog za sporazumni razvod braka pretpostavlja se da su se dogovorile i sporazumele o svemu. Pa kako i sama reč kaže SPORAZUM – tako bi i stranke trebalo u celosti da postupaju po dogovoru iz Sporazuma – jer u suprotnom to ne bi bio sporazum, već tužba.

Svakako da otac deteta, treba da viđa svoje dete, po dogovoru iz Sporazuma i svakako da treba da plaća naknadu za izdržavanje deteta (tkz. alimentaciju), ako je tako dogovoreno. Sudu će biti mnogo lakše da odluči, ako Sporazum već funkcioniše, od dana podnošenja Predloga.

Sud po prijemu i predloga i tužbe (kada ima dece rođene u braku) odmah dostavlja predmet centru za socijalni rad, radi davanja Nalaza i mišljenja.

Kada Centar Soc. rad, sasluša stranke, on šalje sudu svoj Nalaz – i tek tada sud zakazuje ročište za raspravljanje po predlogu.

To sve, ako se stranke odmah odazovu pozivu CSR do zakazivanja ročista traje od 3 do 6 meseci u Beogradu, a u drugim gradovima u Srbiji i kraće.”This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Odgovori advokata: Da li i pre presude o razvodu moram ocu da dajem dete da viđa?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×