Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Obnovite kosu prirodnim maskama: Evo koji sastojci daju snagu i sjaj!

Promena godišnjih doba, načina života, slabiji unos vitamina su dovoljni razlozi da vaša kosa izgubi sjaj, počne da opada, postane krta i lomljiva.

Nekada jednostavno šamponi, pakovanja  i regeneratori za Kosu, koje kupujete po supermarketima, nisu dovoljni da biste je doveli u prvobitno zdravo stanje. Tada je vreme da se okrenete prirodi i da probate da uz pomoć prirodne maske pomognete vašoj kosi da ponovo zablista.

Postoji nekoliko nezaobilaznih sastojaka koje jednostavno morate koristiti u izradi maski.

Kosa

Foto: Profimedia

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Svima je već odavno jasno da je ovo jedan od najvažnijih sastojaka u svim preparatima za kosu. Maslinovo ulje za kosu na tako prirodan način hidrira  daje mekoću, da ćete imati osećaj  kao da ste satima držali balzam . Ulje pomaže oštećenoj i ispucaloj kosi, regeneriše je i vraća joj zdrav prirodni sjaj.

Jedna od prednosti maslinovog ulja je što se odlično slaže u kombinaciji sa drugim preparatima koji pomažu u nezi kose.

Mleko. Ukoliko želite da omekšate kosu, koristite mleko kao jedan od sastojaka. Osim što je bogato B vitaminom koji će da je nahrani, ona će već posle prvog nanošenja maske da bude neverovatno meka i lagana za češljanje.

Limun. Ako imate masnu kosu  ovaj sastojak nemojte zaobići prilikom pripreme prirodne maske za kosu. Limun se pokazao kao odličan odstranjivač viška ulja iz kose. Možete ga koristiti i za posvetljavanje,  ali tada ga trebate razblažiti sa vodom u razmeri  1:2. Ali pažljivo sa limunom! Ukoliko ga stavite više nego što treba, možete izazvati iritaciju kože glave što će dovesti do peckanja.

Kokosovo ulje. Njegova dobrobit za kosu je ogromna. Smatra se najboljim uljem za kosu na svetu. Kada ga stavite  daje učinak balzama, a kosa je posle njega meka i sjajna. Pomaže u sprečavanju opadanja, oporavlja oštećenu kosu, hidrira , pomaže kod ispucalih krajeva.

Med. Jedna od njegovih najvažnijih funkcija u preparatima  je da hidrira kosu. Pun je aminokiselina i odličan je za regeneraciju suve i oštećene kose. Stavite med u prirodne maske za kosu koje pravite, i zapamtite da sa njim ne možete preterati.

Jabukovo sirće. Pomaže u odstranjivanju viška ulja sa kože glave, i zato je preporučljivo koristiti ga za masnu kosu. Osim toga odlično je za odstranjivanje peruti a možete ga koristiti kao pomoc kod zamršene kose.

Pored ovih glavnih sastojaka, možete u maske dodavati i druge u zavisnosti od toga za koji tip kose pravite masku.

Pročitaj još:

Vesele frizure: Došlo je vreme za promenu stila!

Lančići više ne idu oko vrata: Ovaj nakit je hit ove sezone!

Lepota i strast na našim usnama: Istorija karmina koju niste znaleThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Obnovite kosu prirodnim maskama: Evo koji sastojci daju snagu i sjaj!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×