Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Plovi, Srebrna devojko: Proslavila se jednom ulogom, a zavoleo je ceo svet

Ona je u petak veče doživela srčani udar u avionu koji je putovao iz Londona za Los Anđeles.

Dete je poznate glumace Debi Rejnolds i pop pevača Edija Fišera. Ima ćerku Bili Katarinu Lurd. Glumica nije završila upisanu srednju školu jer je bila i više nego zaljubljena u glumu. Zato je završila dramske umetnosti u Londonu i debitovala u “Holivudskom frizeru” 1975. godine. Nakon toga je novu priliku čekala dve godine, a mislila je da je zanimljivo da se oproba u jednoj zanimljivoj ulozi u naučno fantastičnom filmu. Ta uloga princeze Leje u “Ratovima zvezda” donela joj je svetsku slavu, po kojoj će je pamtiti mnoge naredne generacije. Tu ulogu ponovila je u filmovima “Imperija uzvraća udarac” i “Povratak Džedija”. Fišer je u tom periodu imala i druge zapažene uloge, poput onih u filmovima “Hana i njene sestre” Vudija Alena i “Kad je Hari sreo Sali, ali nijedna nije ostavila utisak kao ona iz Ratova zvezda.

Keri Fišer

Foto: Profimedia

Četiri decenije posle prvog snimljenog filma iz franšize “Ratovi zvezda”, Keri Fišer je napisala dve knjige memoara, autobiografsku novelu i monodaramu o svom životu. U poslednjim memorarima “The Princess Diarist” otkrila je da je imala aferu sa Harisonom Fordom na setu. Poslednji intervju dala je za “Rollingstone” gde je otkrila da glumcu nije bilo drago kada je čuo da će ta vest ugledati svetlost dana.

Razgovarali su i o smrti, a glumica je tada bila i više nego raspoložena i duhovita.

– Ne plašim se smrti. Plašim se umiranja. Sve što ima veze sa bolom, meni se ne dopada. Bila sam uz nekoliko ljudi dok su umirali i nije mi izgledalo zabavno. Ali, ako će to već da me strefi, volela bih da u tom trenutku sa mnom bude neko poput mene, pošto ću ja već biti tu – rekla je ona tada.

Keri Fišer

Foto: Profimedia

Koliko je bila veliki čovek najbolje govore poruke njenih prijatelja i kolega koji su se putem društvenih mreža najdirljivijim rečenicama oprostili od nje.

“Ona je bila najvedrije, najduhovitije, najhrabrije, najdivnije, najpametnije i najslađe biće koje sam ikada upoznao. Slamajuće je izgubiti te, Keri”.

“Preminula je Keri Fišer, koja je bila pametnija i duhovitija od svakog ko je na to imao imao pravo. Plovi, Srebrna devojko.”

“Naša predivna, divna, vickasta, duhovita, darežljiva Bluz sestra… Ironije li, Božić je bio omiljena Kerina stvar odmah posle beba.”

Keri Fišer je slavu kao glumica stekla samo jednom ulogom, ali uloga je to u jednoj od najpoznatijih i najuspešnijih franšiza u istoriji kinematografije.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Plovi, Srebrna devojko: Proslavila se jednom ulogom, a zavoleo je ceo svet

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×