Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nele Karajlić: Novi Tesla je zasenio Petra Božovića i Dejvida Bouvija

Ovih Dana se igra njegova predstava “FBI – Dosije Tesla”’ povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle. Nele je režijski spojio filmske scene, muziku, ples i teatar, poveo publiku na putovanje kroz Teslin život, dan kada je preminuo, a zatim i u snove policajca Nika Nelsona (igra ga sam Karajlić) u kojima komunicira i sa Teslom i Markom Tvenom.

Ovo je fantastična priča u kojoj se sve događa tokom jednog dana, 7. januara 1943. godine, u Njujorku, kada je fizička smrt genija i naučnika pokrenula nemilosrdnu trku svetskih obaveštajnih službi za Teslinim tajnim oružjem koje bi moglo da promeni tok Drugog svetskog rata. I čovečanstva uopšte.

I zaista, u duhu rečenice sjajnog Nebojše Glogovca koji se pojavljuje na platnu kao Džej Edgar Huver, direktor FBI-ja: “Znate li ko je Nikola Tesla?”, autor otkriva ko je bio čovek kojim se svi ponosimo. Veliki naučnik, neobičan čovek koji se bavio raznim vidovima energija, video u svojim vizijama čuda koja danas koristimo, stvarao čuda, odrekao se zarade pocepavši neverovatan ugovor…usamljenik, kockar, pesnik, intrigantan, Srbin iz Like, inovator…

Premijera u Beogradu u Sava Centru očekuje nas 18. decembra. Do kraja godine, “FBI Dosije Tesla” biće igran još jednom u SNP u Novom Sadu, 16. decembra, i u Banjaluci u Boriku, 26. decembra.

Pored Neleta, u ovom komadu igraju i: Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac (na projekcionom platnu), Marko Gvero, Aleksandar Gajin, Bojan Dimitrijević, Vaja Dujović, Ivan Zablaćanski, Milorad Kapor, Nebojša Savić, Ninoslav Ćulum, Danijela Tanasković, Marko Gizdavić i drugi. Deo ekipe čine i plesači kluba „Queen“ iz Novog Sada.

Nele je bio naš gost i ispred kamere detaljno pričao o novom ostvarenju. Pogledajte u videu šta sve ima da kaže o predstavi.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Nele Karajlić: Novi Tesla je zasenio Petra Božovića i Dejvida Bouvija

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×