Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

„Živko je umro, sin otišao da se zamonaši, a ja sam gladovala“: Teška sudbina naše slavne glumice

Život naše velike glumice Vesne Pećanac bio je ispunjen bolom, prepun tuge, nemaštine i gubitaka. Bila je udata za čuvenog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, a nakon njegove smrti i svih životnih nedaća naša Glumica je u jednom periodu i klonula psihički.

Depresija ju je stigla u vreme bombardovanja, o čemu je i sama svojevremeno govorila za domaće medije, a životne nedaće su je toliko pritisle sa svih strana da se čak i hranila u narodnoj kuhinji.

– U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju.

Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ.

Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: „Odigraj to na sceni. I to je život“ – ispričala je ona svojevremeno za „Novosti“.

– Imala sam problema, neke sam rešavala, ali nisam uspevala da rešim sve. Gladovala sam. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš – kazala je na početku glumica Vesna Pećanac, poznata po ulogama u „Otpisanima“, „Drugoj Žikinoj dinastiji“, „Smrti gospodina Goluže“.

Inače, Vesnu smo upoznali kada je dobila ulogu u kultnom ostvarenju Živka Nikolića „Lepota poroka“, premijerno prikazanog 1986. godine, a potom je glumila u filmovima „U ime naroda“, serijama „Oridinale“, „Đekna još nije umrla, a ka’ će, ne znamo“ koje je, takođe, režirao Nikolić. Bila su retka njegova ostvarenja u kojima nije glumila, a o njihovom braku i ljubavi glumica je imala samo reči hvale.

Glumica Vesna Pećanac mesečno živi sa 20 evra, a izvršitelji je jure zbog dugova

Izvor: Kurir

The post „Živko je umro, sin otišao da se zamonaši, a ja sam gladovala“: Teška sudbina naše slavne glumice appeared first on Luftika.This post first appeared on Luftika, please read the originial post: here

Share the post

„Živko je umro, sin otišao da se zamonaši, a ja sam gladovala“: Teška sudbina naše slavne glumice

×

Subscribe to Luftika

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×