Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kako danas izgleda Černobil – grad duhova 21. veka (FOTO)

Nuklearna katastrofa u ukrajinskom nuklearnoj elektrani Černobil dogodila se 1986, kada je ceo svet upao u paničan strah da su čovečanstvu odbrojani dani, a da je nesreća u elektrani samo početak haosa.

Radioaktivne materije su najveću štetu napravile u susednoj južnoj Belorusiji, ali i na severu Ukrajine, kao i jugozapadnim delovima Rusije. Oblaci radioaktivne prašine zaustavili su se tek nad Skandinavijom u severnim delovima Europe.

Direktne i indirektne posledice radioaktivnog zračenja osetilo je do 5 miliona ljudi. Zdravstveni problemi kod velikog broja ljudi ostali su prisutni sve do danas, a poseban problem predstavlja kvalitetno zbrinjavanje okoline u neposrednoj blizini nuklearne elektrane.

Međutim, sve je to nekako prošlo; nemili događaj je ostao, koliko-toliko, lokalizovan, a grad u potpunosti napušten. On je nakon svega toga bio mračna inspiracija za nebrojene distopijske priče, filmove i video igre o mutantima koji su bili posledica ogromne radijacije.

Uskoro takođe izlazi iz mini-serija HBO produkcije koja će obuhvatiti taj period. Editor je pronašao slike iz današnje perspektiva kako izgleda taj grad duhova u XXI veku.

A pogledajte i snimak nadolazeće serije:

Bez ljudi, Černobilj je postao raj na Zemlji (VIDEO)

The post Kako Danas Izgleda Černobil – grad duhova 21. veka (FOTO) appeared first on Luftika.This post first appeared on Luftika, please read the originial post: here

Share the post

Kako danas izgleda Černobil – grad duhova 21. veka (FOTO)

×

Subscribe to Luftika

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×