Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Zatvorenici iz KPZ Nis se odrekli obroka u korist ugrozenih od poplava

Zatvorenici iz Niša pokazali su veliku humanost tako što su se odrekli Obroka u korist ugroženog stanovništva nastradalog u strahovitim poplavama. Oko 1.000 obroka Zatvorenici su poslali ugroženom narodu i ta pomoć je stigla u štab u Sremskoj Mitrovici.
Upravnik zatvora Aleksandar Grbović je rekao za portal Kurira da su zatvorenici njemu uputili pismo s predlogom da se aktiviraju u pomoć nastradalima i on je to, naravno, prihvatio.
"Zatvorenici su mi u pismu rekli da, iako to nisu zaslužili, oni u Zatvoru imaju sve - krov nad glavom, mesto za spavanje i hranu, a naši nedužni sunarodnici su u jednom trenutku ostali bez svega. Tako su oni odlučili da se odreknu suvih obroka, Koji inače dobijaju nedeljom, i to je već isporučeno tamo gde je potrebno", ispričao je Grbović.
Zatvorenici su takođe zajedno sa zaposlenima u zatvoru išli da odbrane i Šabac.
"150 zatvorenika i 50 zaposlenih u zatvoru su petak i subotu proveli u Šapcu na nasipima kod Silosa i tvrđave i pomagali u odbrani Šapca. Oni su se sinoć vratili u zatvor u Niš, ali su svi potpisali izjave u kojima se stavljaju na raspolaganje da u roku od sat vremena krene bilo gde u Srbiji, gde je pomoć potrebna.
Grbović je ispričao veoma zanimljivu priču i rekao da su zatvorenici, iako odgovaraju za razna dela, veoma besni na lopove koji koriste nesreću drugih i pljačkaju napuštene domove. Kako kažu, najgori su ovi koji kradu u vreme nesreća.
"U neformalnom razgovoru rekli su mi da su kivni na one koji su krali i obijali kuće i da ne bi voleli da ih, kada ih pohapse, upute zajedno na izdržavanju kazne sa njima", rekao je Grbović.


This post first appeared on I Zatvor Je Za Ljude, please read the originial post: here

Share the post

Zatvorenici iz KPZ Nis se odrekli obroka u korist ugrozenih od poplava

×

Subscribe to I Zatvor Je Za Ljude

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×