Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Program podrske osudjenim licima

Tags:
Човекољубље је Добротворна фондација Српске Православне Цркве која се бави хуманитарним и развојним програмима.

Рад Човекољубља заснован је на основним хришћанским вредностима као и на највишим стандардима водећих међународних хуманитарних организација. Основни принцип у раду је поштовање људског права на достојанствен живот, односно пружање помоћи свима онима којима је потребна, без обзира на њихово расно, полно, национално или верско опредељење. Својим радом Човекољубље тежи да активно доприноси развоју међународних професионалних стандарда и примера добре праксе.

Човекољубље је, заједно са Catholic Relief Services (CRS), у септембру 2019. године започело програм подршке осуђеним лицима и пост-пеналног прихвата. У Србији је тренутно у затворима смештено око 11.000 особа, са трендом повећавања тог броја. Србија има један од највећих степена рецидива у Европи, тј. чак 80% затвореника су повратници. 

Програм ресоцијализације је у повоју у Србији и Човекољубље и CRS ће, заједно са Управом за извршење кривичних санкција Министарства правде, у наредних годину дана организовати низ окупационих активности у затворима, као и програме психосоцијалне подршке и упућивања у пост-пеналном прихвату. 

Посебан сегмент нашег рада обухватиће рад са породицама осуђених лица, укључујући и децу. Програми подршке породицама и услуге пост-пеналног прихвата доступни су у Београду и Крагујевцу. Сви заинтересовани могу да нам се јаве на број телефона 064/645-99-42, од 2. децембра 2019. године сваког радног дана од 10 до 15 часова.


This post first appeared on I Zatvor Je Za Ljude, please read the originial post: here

Share the post

Program podrske osudjenim licima

×