Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Izložba fotografija Ane Batricevic -"Sloboda u krugu"

Promocija monografije "Druga šansa" i izložba fotografija "Sloboda u krugu"
Dana 18.12.2019. u svečanoj sali Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja imali smo promociju monografije "Druga šansa: Rad osuđenika sa psima u KPZ Sremska Mitrovica" i otvorili izložbu fotografija "Sloboda u krugu", Ane Batrićević, našeg višeg naučnog saradnika.
Na promociji su govorili:
Dr Ivana Stevanović, direktor Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja
Nataša Novaković viši pravni savetnik Misije OEBS-a u Srbiji
Aleksandar Alimpić, upravnik Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici
Maša Bubanj, viši programski menadžer za ekonomski razvoj organizacije HELP
Monografija "Druga šansa: Rad osuđenika sa psima u KPZ Sremska Mitrovica" objavljena je 2019. godine u izdanju Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja i u njoj je prikazana, uz fotografije i neposredne opise samih osuđenika, primena jedinstvenog programa resocijalizacije osuđenika uz rad sa psima, koji se poslednje dve godine sprovodi u poluotvorenom delu Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.
Sredinom 2019. godine, ovaj program počinje se primenjivati i u zatvorenom delu zavoda, gde su osuđenici izloženi većim deprivacijama i ograničenjima, što celom programu daje dodatni značaj i težinu. Na izložbi fotografija "Sloboda u krugu" po prvi put će biti prikazane fotografije koje ilustruju najzanimljivije i najemotivnije scene iz rada osuđenika sa psima u zatvorenom delu ove ustanove.
Veliko hvala svima koji su svojim prisustvom ovaj događaj učinili zaista posebnim. Drago nam je što smo sa vama podelili ove lepe trenutke.


This post first appeared on I Zatvor Je Za Ljude, please read the originial post: here

Share the post

Izložba fotografija Ane Batricevic -"Sloboda u krugu"

×

Subscribe to I Zatvor Je Za Ljude

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×