Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

U Srbiji radije idu u zatvor, nego na rad u javnom interesu

Tags:
Predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić ukazuje da se u Srbiji radije ide u zatvor, nego na rad u javnom interesu i najavljuje da će se ubuduće više raditi na tom problemu.
Prema njegovim rečima, ljudi izbegavaju rad u javnom interesu, čak i kada nemaju sredstava da plate kaznu, jer smatraju da ih takav rad degradira.
"Cilj društveno korisnog rada ili rada u javnom ineteresu je dvostruk. Tim radom nešto se pruža zajednici, a sa druge strane on ima vaspitno edukativni karakter", rekao je Pašalić za Glas zapadne Srbije.
“Na primer, dobro bi bilo da počinioci koji su povratnici u saobraćajnim prekršajima društveni rad obavljaju na mestima gde će se uveriti koliko njihovo nepridržavanje saobraćajnih propisa može dovesti do teških posledica. Recimo, u banji Melenci, gde mogu videti svoje vršnjake u veoma lošem stanju posle saobraćajnih nesreća, sa teškim telesnim povredama i sigurno će posle toga imati drugačiji odnos prema bezbednosti u saobraćaju”, rekao je Pašalić.
“U narednom periodu više pažnje ćemo pokloniti edukaciji i objašnjavanju da nije degradirajuće ako se prihvati rad u javnom interesu, za šta je, inače, neophodan pristanak počinioca prekršaja”, istakao je Pašalić.


This post first appeared on I Zatvor Je Za Ljude, please read the originial post: here

Share the post

U Srbiji radije idu u zatvor, nego na rad u javnom interesu

×