Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ :Απεργια 6 Νοεμβρη

5-11-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

10.οο το πρωί

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Απεργούμε γιατί η πάλη των εργαζομένων με αίτημα “Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο” είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Απεργούμε και δυναμώνουμε την πάλη μας ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με μπαράζ αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Απεργούμε ενάντια στις ανατροπές-φωτιά οι οποίες είναι στα σκαριά για το επόμενο διάστημα και αφορούν τους μισθούς, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέο συνδικαλιστικό νόμο με περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Είναι μέτρα που απαιτούν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να εντείνουν την εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Απεργούμε ενάντια στην απληρωσιά, το μπαράζ απολύσεων, ενάντια στα σχέδια των μεγαλεμπόρων που με γνώμονα το κέρδος ανοίγουν και κλείνουν επιχειρήσεις, προχωράνε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εξελίξεις στον "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ". Οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν ακριβά τα κέρδη του "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ" με απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων, με σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας και τώρα καλούνται να πληρώσουν την κρίση του παραμένοντας απλήρωτοι και στον αέρα.

Δυναμώνουμε την πάλη μας, τη συλλογική μας δράση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο με συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, με ενίσχυση και μαζική εγγραφή μελών στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς. Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδιά τους.

Οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν.

Η αναμονή, η απογοήτευση, ο φόβος δίνουν έδαφος να γίνεται η εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική, να ξεσαλώνουν στις πλάτες μας. Τώρα είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα. Αρκετά ματώσαμε, δεν πάει άλλο. Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, δεν είμαστε έρμαια των μεγαλεμπόρων που θέλουν να μας επιβάλουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας! Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο να πάρουν μέρος στην απεργία και να διεκδικήσουν : Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr


This post first appeared on ΘΗΒΑ NEWS, please read the originial post: here

Share the post

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ :Απεργια 6 Νοεμβρη

×

Subscribe to ΘΗΒΑ News

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×