Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Safari Dag 2

den 27/12 @ Kariega Game Reserve - River Lodge

Idag har varit en dag utan motstycke i mitt liv. Jag måste öka mitt engelska ordförråd med fler superlativ tills i morgon. Så att jag inte endast uttrycker oneliners som, wow, it's amasing, och wonderful, blir lätt lite tjatigt annars. Det är nämligen vad jag frekvent sagt under den här dagen sedan uppstigningvilket var redan 05:15.

Vi började dagen med en lång tur till ett nytt område som tidigare ägts av en farmare som avyttrat och sålt alla ägor till reservatet. Blev en hel del åkande utan att se tillstymmelse till några intresanta djur.

Efter att forcerat en antal kilometer snårig väg och ännu mera spindelväv som hängde mellan snåren, så öppnade det småningom upp sig och framför oss låg gigantisk stora och öppna ytor. Mitt i allt detta växte en massaträd som omringade den gamla förfallna och obebodda farmen. Rund detta och inne på tomten rörde giraffer fridfullt och graciöst tillsammans sprinboks, impalas med mera. Springbok som förövrigt stor på kvällen meny.

Kändes som att stiga rakt in i en gammal film.

Efter safarit tillbringades dagen med att slappa på lodgen vilket gjordes genom att sitta i skuggan, blickandes ut över floden med datorn i knät och gå igenom de hundratals bilder som jag hunnit trycka iväg. Därefter lunch som följdes av att Evy tog en massage medan jag badade och sov lite.

Eftersom alla andra åkt vidare och inga nya har kommit så fick vi en privatguidning av Rupert under eftermiddagen Som Var helt fantastisk. Började med elefanter, de är SJUUKT stora, speciellt när de står precis bredvid bilen.

Vår guide lite som Krokodiljägaren-light, ser han en orm så ska han springa iväg och försöka fånga den. Hittade ett spindelbo idag med en hona som var som en tändsticksask med en massa ungar som var i storleksordningen stor svensk spindel. Tydligen så har han en liten spindeluppfödning hemma så han var bara tvungen att fånga in en av dem. För en tid sedan hade han låtit en skorpinion växa upp i sin bostad, utan bur. ”Ibland låg den i duschen när man skulle duscha och ibland kunde jag hitta den i sängen”, Evy påpekade att hon förstod om han hade svårt att hitta tjej. Han var liksom nördig på ett härligt sätt och väldigt dedikerad sitt jobb.

Åkte sedan för att leta på lejonen vilket var en spännande företeelse att åka sakta omkring i busksnåren och helt plötsligt känna doften av deras byte och därmed veta att de är i närheten. Man satt som förstenad och bara väntade på att köra in i dem. Tyvärr misslyckades vi dock och åkte vidare.

Istället åkte vi och beskådade en noshörning med sin lilla unge för att sedan återgå till platsen där lejonen troddes vara för att finna dem solandes i kvällssolens sista strålar.

Eftersom vi var ensamma kvar så blev det ingen gruppmiddag i vanlig ordning utan de överraskade med parmiddag deluxe. Kom in i stora salen så var det tända ljus i trappan upp till en avsatts ovan takbjälkarna i en öppen planlösning med öppen sikt ner på salongen och den öppna spisen. Sedan trerätters inspirerad av området. En overklig sistakväll på lodgen som inte går att beskriva med ord, saknar även svenska superlativ. Vi roade oss i alla fall med konstaterandet att det är visa kontraster mot förra resan då vi käkade Biff Rydberg tillagat Trangiakök

Här kommer lite bilder från dagen. Tyvärr inga från middagen.En av dem som vi fick i ansiktet hela tiden.
Rupert går igenom fakta om termitbon. Tar många år innan den når denna storlek

Här den nedlagda farmen. Lägg märke till alla termitbon som ploppat upp, de fanns överallt.
Evy spanar in giraffer
Det är något rofyllt med giraffer när de liksom flyter fram
Yellow Mongoose, en snabb liten rackare som tydligen kunde ge sig på det mesta, nästan lite ettrig.Två mindre elefanter som kom ner för att dricka lite. Tyvärr fick vi aldrig se den stora tjuren på nära hålls om mätte lite drygt 3,5 meter och välte träd för att den kan.

Jag är lite svag för att knäppa de här siluettsbilderna, jag erkänner.

Mäktiga, eller hur?


I morgon upp 05:15 sedan sista Game Driven innan vi far vidare tillbaka mot Kenneth och Anna i Cape Town via några andra ställen.


This post first appeared on En Bildande Blogg, please read the originial post: here

Share the post

Safari Dag 2

×

Subscribe to En Bildande Blogg

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×