Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

En värld med sociala medier?

Ännu en dag på min fria gård, men visst är det skönt att få koppla av framför datorn.

Som föreläsare om just Sociala Medier tycker jag att det är intressant att fundera kring hur vi faktiskt lever i dag och hur uppkopplingen påverkar oss.

Det är givetvis både på gott och ont. Jag har själv anammat livet som uppkopplad man, men har samtidigt experimenterat med livet utan el och rinnande vatten under ett års tid. Detta projekt, kallat “Var det bättre förr”, var någonting jag delade med mig av här på min blogg och att ha möjligheten att kunna göra det tillsammans med mina nyfikna följare var helt fantastiskt.

Att inspirera andra och att kunna dokumentera min resa, men samtidigt leva som man gjorde förr – det var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.

Men man får inte glömma att det är både positivt och negativt att ständigt ha möjligheten till uppkoppling. Att leva ett liv som kan delas med resten av världen – hur påverkas man egentligen?

Fördelen med sociala medier?

Under mitt projekt “Var det bättre förr” och alla mina andra projekt har det varit fantastiskt att kunna inspirera och inspireras av andra via sociala medier. Det är en värld där jag kan lära mig, lära ut och förstå så mycket som annars skulle vara mig ovetandes. Det är här jag möter er och ni möter mig. Men det finns också en risk att påverkas på ett negativt sätt när man ser hur och vad alla andra gör…

Nackdelen med sociala medier?

Det är många som inte förstår att världen inte är enbart vad som händer på skärmen. Det finns så mycket mer bakom den flashiga bilden på bilen eller den nya skjortan. Människor försöker gömma sig bakom en mask.

En mask som enbart visar hur de vill att deras liv ska se ut. I mina ögon är denna jakt på bekräftelse ett stort problem och en grunddel i varför jag jobbar mig mot “minimalism”. Det finns människor som anser att fler objekt förgyller ens vardag – jag tror tvärtom och jag hoppas att fler hänger med på det.

Det är svårt att motstå att spendera pengar på produkter för många sociala medie-användare. Jag förstår dem, de bombarderas av annonser varje gång mobilen sätts på. Ibland gömmer annonserna sig bakom influencers som själva inte äger produkten eller ens tänkt tanken på att köpa den. Men de skriver ett häftigt meddelande som får följarna att falla för marknadsföringen och i ögonen av följaren är orden hen skriver sanna och den onda cirkeln börjar om igen. Det kan vara värt att ta en titt på hur företag som Consector.se tipsar dig om hur du ska sköta din ekonomi.

Jag hoppas att människor världen över ser vad som försiggår bakom kulisserna och stoppar sin höga konsumtion – både för dem själva och planeten. Det finns bättre sätt att mäta rikedom på än onödiga köp; tro, familj, vänner, kärlek.This post first appeared on The Great Adventures Of Henrik Olsson, please read the originial post: here

Share the post

En värld med sociala medier?

×

Subscribe to The Great Adventures Of Henrik Olsson

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×