Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Källsortera – eller inte? [Del 1]

Vilket är bäst i längden?

Problemet med just källsorteringen är att man kanske får ett bättre samvete, och därmed glömmer att allt som är förpackat i engångsförpackningar fortfarande är små miljöbovar.

Visst känns det tillfredsställande på ett sätt att kunna besöka en återvinningsstation med ett par överfyllda kassar med plast, papper, glas och övriga förpackningar – men i längden är det inte hållbart.

Att exempelvis köpa några äpplen och sen lägga dessa i en liten plastpåse för att transportera dessa från affären till hemmet, eller att köpa några hallon som är förpackade i en liten plastlåda osv…

Det är i dagens läge en fantastiskt möjlighet, och det är glädjande och se att miljömedvetenhet har blivit ett så vanligt inslag i vårt samhälle, men det kommer inte att gynna oss i framtiden om vi inte förändrar vårt sätt att handla.

Visst minskar vi påbyggnaden av sopberget om vi kan återanvända redan utvunnet material, men samtidigt finns det en ganska stor process med långa transportsträckor och energikrävande produktioner för allt som ska återvinnas och hamna på butikernas hyllor igen.

Så frågan är:

Ska vi fortsätta handla som vanligt och återvinna vad vi kan, eller ska vi sträva efter att minska antalet köp som kräver förpackningar och därmed också långa transporter?

Vad tycker du?

Fortsättning följer »»This post first appeared on The Great Adventures Of Henrik Olsson, please read the originial post: here

Share the post

Källsortera – eller inte? [Del 1]

×

Subscribe to The Great Adventures Of Henrik Olsson

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×