Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Skammen och torra land

Det hettade till i Kommunens näst största parti när den interna debatten lämnade sandlådan för offentlighetens ljus.
Det började med att en medlem i en av kommunens föreningar lät förkunna att hon lämnar partiet. I en bloggpost under lördagen redogör hon klart och tydligt för sitt ställningstagande i fem punkter.
Hon är missnöjd med partiets kommunala organisation i allmänhet och kommunens ledande partiföreträdare i synnerhet. Hon anser bland annat att de är egenmäktiga, sektiska och ohederliga.
 
Låt oss för en stund analysera det som sägs.
 
Egenmäktiga
"Valberedningar föreslår sig själva och sina närstående". Påståendet är sant och ja, det är egenmäktigt!
 
Sektistiska
"Den interna sekteristiska mobbingkulturen där konkurrenter förtalas och förgörs".
Det här med sekt är, och har nästan alltid varit, ett skällsord som används lite väl vårdslöst. Inte sällan handlar det om religlösa sammanslutningar där människor funnit en gemenskap och försvar mot yttre fiender.
Ofta är det en personkult där den upphöjde till och med kunnat gå så långt som att framtvinga kollektiva självmord. På vägen till självmordets tragik finns det många nivåer på skalan somgärna tar sig i uttryck av en obrottslig lojalitet från den närmsta kretsen.
I det nu aktuella fallet har det gått så långt att den dyrkade får stöd trots att han begått Brottsliga Handlingar i det förtroendeuppdrag han haft. Det är bara perifert kritiska som vädrat någon form av kritik- så som till exempel IGT.
I kölvattnet av den lokala mediala vattenglasstormen har det gått så lång att ordföranden för den kommunala partiorganisationen har deklarerat sitt förtroende för den upphöjde. Detta utan att ta del av den avgående medlemmens synpunkter eller väga in begångna brottsliga handlingar.
Så ja, det är sektisktiskt!
 
Ohederligt
"Företrädare som ohederligt slänger sig med ”fake news” och presenterar egenpåhittade(?) fakta för att vinna gillanden på Facebook".
Utan att darra på rösten, vilket förvisso är lite svårt att påstå efter en refererad intervju i en nättidning, säger sig den upphöjde att han känner "ansvar" för politiken och kommunens näst största partis viktiga roll att fylla.
Var var det ansvaret när TippEx flaskan togs till?
Så ja, det är ohederligt!
 
Vid närmare eftertanke så har nog skammen redan landat - den går på torra land!


This post first appeared on I Grevens Tid, please read the originial post: here

Share the post

Skammen och torra land

×

Subscribe to I Grevens Tid

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×