Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Equinocci de Primavera 2018, serà una jornada molt freda i amb escassa pluja

Previsió de les baixes temperatures al migdia del dia 20 de març
El Proper Dimarts Dia 20 de març entrarem a l'equinocci de primavera, o el que és el mateix a l'estació anyal de la primavera, el que no vol dir que l'estació equinoccial astronòmica comparteixi gaire cosa amb la primavera meteorològica i climàtica.
A les 5 de la tarda i 17 minuts del dia 20 ja haurem entrat a la primavera astronòmica, peró alerta, perquè la jornada es preveu molt freda encara que amb un cel força clar i net de nuvolositat, segons gaurebé totes les prediccions que s'ofereixen des dels diferents models meteorològics.
Si bé el mes de març sempre s'esdevé molt revoltat i canviant meteorològicament parlant, enguany la cosa s'ha accentuat, i força, ja que la persistència del règim de plujes i de neu que s'ha viscut per arreu de la Peninsula Ibèrica, tot plegat acompanyat també amb alteracions de les temperatures, ha convertit aquest mes de març, com una mensualitat atipica per l'època de l'any que li correspon.
Només una dada que té la seva importància. Les reserves d'aigua als pantans peninsulars en conjunt, en el darrer mes, s'han incrementat en més d'un terç, i entre els mesos de febrer i març, gairebér que s'han duplicat.
Previsió meteorològica a les 5 de la tarda del dia 20 de març
La dada és més que valuosa, donat el règim alarmant de sequera que viviem, inclosa Catalunya que, malgrat no haver gaudit dels elevats índex plujosos de les regions del centre i de l'oest de la Peninsula, ha vist incrementar-se notablement les reserves d'aigua, en forma de neu acumulada als Pirineus, que alimenten la conca interna de Catalunya.
També l'Ebre viu moments molt positius, gràcies al elevat règim plujós que ha alimentat, i molt, les conques dels rius que desemboquen en aquest riu.
No cal dir que Andalusia s'ha vist, potser, excesivament afavorida per la pluja, en detriment de la riba Mediterrània andalusa i la del Llevant.
Ara, el que toca, tots els ciutadans hem de ser conscients que malgrat l'increment de les reserves d'aigua, no s'hi valen alegries gratuïtes ni descontrols en un consum descontrolat i salvatge d'aquestes reserves. Ni sigui cas que aquesta aigua que tenim, i que encara s'incrementarà poc o molt durant les properes setmanes, ni sigui borratxera d'aigua per avui, i set per a demà.
I per arrodonir aquest post dedicat a l'entrada asstronòmica de la primavera que viurem a la tarda del proper dimarts dia 20, m'atreveixo a deixar aquest giny, des d'on es podrà seguir, en temps real, l'evolució del Sol i de la Lluna al llarg de l'any, pel que fa als equinoccis de Primavera i de Tardor.
El Sol oscil.la, des de l'Equador,  a 23º46'Nord o bé del Sud segons l'època anyal.
EL TEXT INDICATIU


This post first appeared on TarragonaDigital.cat, please read the originial post: here

Share the post

Equinocci de Primavera 2018, serà una jornada molt freda i amb escassa pluja

×

Subscribe to Tarragonadigital.cat

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×