Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cei de la Nasa au descoperit al doilea pamant

Cei de la Nasa au descoperit al doilea pamant

Agenţia spaţială americană NASA a anunţat joi (23 iulie) că telescopul Kepler a descoperit o planetă locuibilă. Este o planetă supranumită deja ”al doilea Pământ”, pentru că ar avea condiţii de viaţă similare celor de pe Terra.

Se împlineşte astfel visul de mii de ani al pasionaţilor de astronomie. De la lansarea telescopului Kepler, în 2009, au fost descoperite 10.228 de planete.

Însă planeta recent depistată ar fi exact ca un al doilea Pământ pe care omenirea s-ar putea muta înainte de sfârşitul Terrei. Proiectul a costat 700 de milioane de dolari.

Presa de specialitate se așteaptă ca savanții să anunțe că au descoperit cu ajutorul lui Kepler mai multe lumi asemănătoare Terrei, ba chiar o planetă-geamănă Pământului din perspectiva apropierii de steaua în jurul căreia orbitează.

În luna aprilie a anului trecut, astronomii au descoperit cea mai apropiată planetă ca aspect general de Terra, căreia i-au spus Kepler-186f.

Planeta se află la 500 de ani lumină de Pământ și orbitează o stea roșie pitică în constelația Cygnus.

La începutul acestei săptămâni, miliardarul rus Yuri Milner și celebrul fizician Stephen Hawking au anunțat inaugurarea unui proiect de 100 mil. dolari pentru a descoperi semnele unei civilizații extraterestre în spațiul cosmic.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Cei de la Nasa au descoperit al doilea pamant

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×