Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tratamentul cu lucerna recomandat pentru detoxifierea functiei hepatice

Tratamentul cu lucerna recomandat pentru detoxifierea functiei hepatice

Originara din Asia Mica si nordul Africii, lucerna (Medicago sativa) a fost adusa in Europa in antichitate. Denumirea engleza a lucernei este alfalfa. Acest cuvant, de origine araba, inseamna "tatal tuturor plantelor" si a fost inspirat, probabil, de efectele sale terapeutice si fortifiante.

Compozitie si efecte terapeutice
Lucerna este o planta vivace, melifera si furajera, inrudita cu trifoiul, avand radacini care cresc in pamant pana la 40 metri adancime. Frunzele sale contin 300 de nutrienti si fitonutrienti, intre care aproape toate vitaminele, minerale variate, aminoacizi esentiali.

Dintre vitamine, vitamina K se gaseste din abundenta, ea ajutand la dizolvarea cheagurilor de sange si prevenirea sangerarilor. De aceea lucerna este recomandata in tratarea ovarelor polichistice sau dismenoree, dar si persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala.

In ultimele doua decenii s-a descoperit ca vitamina K are un efect binefacator asupra structurii osoase si sistemului cardiovascular. Intervine in metabolismul calciului, dar este utila si pentru sanatatea arterelor, venelor si inimii.

Lucerna contine mari cantitati de vitamina U si de aceea este frecvent folosita in tratarea ulcerului peptic (care apare la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subtire, ca o consecinta a scaderii rezistentei mucoasei).

Amelioreaza tulburarile digestive acute si cronice (balonarea, lipsa poftei de mancare). Cand lucerna este administrata inainte de masa, acesta usureaza procesul de digestie. In schimb, daca este consumata la sfarsitul mesei, ea ajuta la asimilarea nutrientilor din hrana consumata la masa respectiva.

Lucerna are o actiune alcalinizanta, neutralizand aciditatea gastrica, este laxativ, combate diareea severa, care de multe ori poate fi cauzata de o carenta de vitamina K.

Tratamentul cu lucerna este recomandat de specialisti pentru detoxifierea si stimularea functiei hepatice si pentru purificarea sangelui. Datorita continutului bogat in fibre are puterea de a elimina toxinele din organism. Datorita efectului diuretic, lucerna este un bun remediu pentru retentiile de apa din tesuturi, cistite acute sau cronice, prostatite sau guta.

Micozele pot fi tratate eficient cu ajutorul lucernei. In acest scop este bine sa fie folosita impreuna cu Acidophilus, un probiotic caruia ii potenteaza actiunea.

Principiile active din lucerna actioneaza lent, dar sigur fortificand sistemul imunitar. De asemenea, incetinesc procesul de imbatranire, cresc puterea fizica si pofta de viata.

Contine toti aminoacizii esentiali
Lucerna contine toti cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul uman nu-i poate produce, fiind nevoit sa-i preia din alimente. Acesti aminoacizi au roluri diferite in pastrarea sanatatii sau vindecarea diferitelor afectiuni. Astfel, alanina si lizina maresc puterea de concentrare si reduc efectele stresului. Arginina mentine buna functionare a sistemului imunitar si previne formarea tumorilor. Histidina si Prolina grabesc procesul de vindecare a ranilor.

Cisteina este un protector al bolnavilor de psoriazis. Tirozina trateaza starile de depresie si reduce apetitul, iar metionina elimina deseurile din ficat si ajuta la regenerarea acestuia.

Precautii
Dupa un consum de 2-3 luni se recomanda o pauza de o luna. Cei care urmeaza un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucerna sau alte produse cu vitamina K numai dupa sfatul medicului.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Tratamentul cu lucerna recomandat pentru detoxifierea functiei hepatice

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×