Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Remediile naturale care iti vor usura respiratia

Remediile naturale care iti vor usura respiratia

Fără a înlocui tratamentele alopate, remediile naturale pot fi de ajutor persoanelor care suferă de astm bronșic.

Uleiul de eucalipt


Remediu cu acțiune decongestionantă, uleiul de eucalipt este eficient și pentru fluidificarea secrețiilor, grație compusului eucaliptol. Pentru ușurarea respirației, se pun câteva picături pe o batistă, care se ține aproape de cap, în timpul somnului. De asemenea, se pot pune 2-3 picături din acest ulei într-un vas cu apă fierbinte și se fac inhalații.


Ghimbirul


Cunoscut pentru beneficiile pe care le are în caz de probleme respiratorii, ghimbirul are acțiune antiseptică, antibacteriană și antiinflamatoare.

Ghimbirul este un expectorant natural, grăbește eliminarea mucusului și eliberează căile respiratorii. Se ține o cură de 15 zile, timp în care se consumă o cană cu suc de morcovi și de ghimbir, în cantități egale (rădăcinile se rad, după care se stoarce sucul).


Pătlagina


Grație acțiunii expectorante, emoliente și antiseptice, pătlagina este o plantă pe care astmaticii pot conta. Este recomandat ceaiul – 1 linguriță de plantă la o cană cu apă fiartă. Se lasă 10 minute la infuzat; se consumă 2 căni pe zi.


Isopul


Un alt remediu care aduce alinare bolnavilor de astm este isopul, renumit pentru calitățile antiseptice pulmonare. În plus, planta este și un vasodilatator arterial, fiind utilă în hipertensiune. Astmaticii pot bea zilnic câte 2 căni cu infuzie de isop, preparată din 1-2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte.


Feniculul


Plantă valorificată din punct de vedere culinar, feniculul are și numeroase indicații medicinale. Este util în diverse probleme digestive (balonare, colici), precum și în tusea astmatică, grație acțiunii expectorante și antispastice bronhice.

Se poate administra sub formă de pulbere, obținută prin măcinarea plantei uscate cu râșnița electrică (se ia de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu apă, după ce se ține sub limbă 10 minute) sau infuzie (2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă clocotită, lăsată la infuzat 10 minute).


Ungurașul


Plantă bogată în mucilagii, tanin, rezine și ulei volatil, ungurașul calmează spasmele bronhice și are efect expectorant. În astm, se pot consuma 2 căni cu infuzie de unguraș pe zi.

Remediul se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte. Infuzia se poate prepara și din 2 linguri de plantă la o cană cu apă, însă în acest caz se iau doar 3 linguri de ceai pe zi.


Scaiul-vânăt


Această plantă ajută la fluidificarea secrețiilor bronhice, fiind un bun experctorant. Se prepară un remediu dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă; se fierbe 10 minute, după care se iau 3 linguri, de 3 ori pe zi. Leacul este, de asemenea, benefic în bronșită și tuse convulsivă.


Cafeaua este benefică în crize


Cofeina, compusul cu acțiune stimulantă din cafea, aduce beneficii astmaticilor. Are efect bronhodilatator, acționând asemănător teofilinei, substanță care ajută la relaxarea bronhiilor, ușurând respirația.

În episoadele de crize astmatice, se poate consuma o cafea tare, fără a depăși însă 3 cești pe zi. Tot în perioada de exacerbare a simptomelor, se poate consuma o cană cu apă caldă, în care s-a adăugat un cățel de usturoi pisat.


Remediile homeopate, de ajutor


Desensibilizarea prin remedii homeopate este o soluție de tratament alternativ pentru cei cu astm bronșic alergic. „Prin această metodă se face tot imunoterpie specifică, cu efecte imunomodulatoare. După experiența mea, are o eficiență mare putând chiar să ducă la negativarea testelor alergice, adică la dispariția alergiei. Un alt avantaj major îl reprezintă faptul că nu acționează doar asupra unui alergen, deci nu contează dacă pacientul are 1-2 sau mai multe alergii, tratamentul având efect asupra tuturor alergenilor. Pentru a se putea indica o asemenea imunoterapie specifică homeopată, trebuie făcută o analiză specială, care stabilește compatibilitatea pacientului cu anumite remedii specifice. Cu alte cuvinte, are o înaltă specificitate, depinzând strict de fiecare pacient în parte“, explică medicul Rareș Simu.


BINE DE ȘTIUT

•    Este bine ca astmaticii să evite excesul de grăsimi animale, smântână, unt, întrucât stimulează procesul inflamator, agravând simtomele bolii.

•    Alimentația bolnavilor de astm trebuie să includă acizi grași Omega-3 (somon, macrou, migdalem nuci), pentru că au efect antiinflamator. Sunt indicate și produsele cu efect alcalin (legume verzi, cereale integrale) și cele bogate în vitaminele A (ulei de pește, ficat de vită, gălbenuș), C (citrice, pătrunjel, coacăze) și E (ulei de floarea-soarelui, migdale).


Mersul la salină poate reduce simptomele astmului


Salinoterapia sau inhalarea aerosolilor salini îmbunătățește starea persoanelor diagnosticate cu astm bronșic, fiind, de asemenea, indicată și în BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică), sinuzită, rinită, alergii, laringită, amigdalită.

Aerosolii salini sunt microparticule care se depun, prin inhalare, pe căile respiratorii superioare, contribuind la fluidizarea secreţiilor bronşice, uşurând respiraţia şi eliminând toxinele.

Curele cu aerosoli salini au efect antiinflamator, bronhodilatator şi de calmare a tusei şi este indicat să se efectueze sub supraveghere medicală. Mersul la salină nu înlocuiește tratamentul recomandat de medic.

Pentru ca salinoterapia să aibă efectele dorite, se recomandă 15 ședințele zilnic de câte 50 de minute, fiind nevoie ca asceste cure să se repete de de 2 ori pe an. Salinoterapia nu este indicată persoanelor cu tuberculoză sau cu cancer pulmonar.


Vlad Manoliu, kinetoterapeut, Prokinetika, București


Metoda Buteyko ia în calcul premisa că astmaticii, în timpul crizelor, hiperventilează. Astfel, ei prezintă fenomenul numit hipocapnie, adică nivelul dioxidului de carbon din sânge scade foarte mult. Scăderea aceasta poate provoca tahicardie, contracții ale musculaturii netede, excitabilitatea sistemului nervos central, histamină în exces.

Prin metoda Buteyko îi învățăm pe pacienți să respire mai rar, evitând astfel hiperventilația. Câteva din avantajele observate de-a lungul timpului la pacienții noștri sunt: reducerea simțitoare a numărului și severității crizelor de astm bronșic; îmbunătățirea considerabilă a ventilației pulmonare.

Metoda poate fi aplicată cu rezultate extraordinare pacienților cu vârste fragede, exercițiile de respirație putând fi începute de la 3 ani. Metoda este deosebit de eficientă în perioadele acute ale astmului.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Remediile naturale care iti vor usura respiratia

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×