Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Exercitiile fizice si cicatrizarea rapida a ranilor

Exercitiile fizice si cicatrizarea rapida a ranilor

Exercitiile fizice ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor, releva un studiu realizat de specialisti de la Ohio State University, din SUA, pe persoane de varsta medie si avansata care aveau plagi operatorii lipsite de riscuri de complicatii, scrie passionsante.be.

Cercetatorii au constatat ca pentru vindecarea ranilor sunt benefice nu numai repausul si evitarea eforturilor puternice, ci si activitatea fizica, inclusiv cea moderata, cum ar fi mersul pe jos in ritm sustinut.

In cadrul studiului, jumatate din pacientii testati au primit doar de tratementele clasice pentru rani, iar ceilalti au participat la sedinte de activitati fizice de trei ori pe saptamana, sub atenta supraveghere a cadrelor de specialitate. Timp de o ora, cei din urma au facut exercitii relativ usoare: pedalat pe bicicleta statica, mers in ritm moderat pe banda rulanta si miscari pentru intretinerea musculaturii.

La finalul perioadei de cercetare, s-a constatat ca ranile s-au cicatrizat in medie cu 25 % mai repede la bolnavii care facusera miscare, in 30 de zile si nu in 40, ca la restul pacientilor. Autorii studiului au atras insa atentia ca aceasta ''accelerare'' nu poate fi extrapolata la totalitatea tipurilor de rani.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Exercitiile fizice si cicatrizarea rapida a ranilor

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×