Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Somonul si pangasiusul din magazine contine mercur si plumb

Somonul si pangasiusul din magazine contine mercur si plumb


Mancam peste cu gandul ca este un aliment nutritiv cu numeroase beneficii pentru organism, insa in realitate, nu facem decat sa ne otravim. In locul "grasimilor bune", acizii Omega 3, luam mercur si plumb, iar in loc de proteine ne hranim cu tot felul de toxine.

Specialistii din sanatate au luat in vizor doua tipuri de peste care se gasesc si pe piata noastra: somonul si pangasiusul. O analiza arata ca s-a gasit mercur si plumb, in pestii din magazine. Ambele tipuri de peste ne dau peste cap sanatatea.

Desi face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piata este, in general, cel de cultura care este hranit artificial, spun nutritionistii. Pretul mare nu ne garanteaza si faptul ca pestele este mai sanatos. Dimpotriva, cel crescut in captivitate ne poate face mai mult rau decat bine.

"In general, ceea ce avem noi pe piata este peste de cultura. Somonul de cultura este hranit artficial, de asta este si mai gras. Beneficiul de Omega 3 obtinut din somon isi pierde practic din valoare", sustine nutritionistul Lygia Alexandrescu.

La fel de toxic este si pangasiusul. "Este un peste crescut in ape reziduale cu cantitati foarte mari de toxine. Practic nu are niciun fel de beneficii cu potential", completeaza nutritionistul.

Astfel, specialistii ne recomanda sa consumam pestele local. Novacul, crapul, salaul sau scrumbia de Dunare sunt pesti cu calitati nutritive superioare.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Somonul si pangasiusul din magazine contine mercur si plumb

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×