Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ce consecinte are lipsa de calciu

Ce consecinte are lipsa de calciu

Lipsa de calciu se Poate manifesta in doua forme: usoara si severa. In prima faza, o scadere a nivelului de calciu din organism se manifesta prin contractii musculare necontrolate, dereglari menstruale in cazul femeilo
r, apatie si senzatii de amorteala a membrelor. In timp, lipsa de Calciu se poate acutiza, iar simptomele care pot aparea sunt ameteli, palpitatii, hipotensiune, insomnie si stari depresive.

In cazul copiilor mici, carenta de calciu in organism poate avea efecte mai grave decat in cazul adultilor, acestia pot suferi de rahitism. Aceasta afectiune se manifesta printr-un retard de crestere, insotit de oase moi si flexibile.
Adultii sufera din cauza lipsei de calciu ceva mai tarziu, in principiu de osteoporoza. Osteoporoza este o afectiune care apare in momentul in care tesuturile osoase sunt insuficient mineralizate. Fracturile osoase la persoanele mai in varsta, in special cele de la nivelul soldului, pot duce la complicatii grave, chiar la deces. Persoanele in varsta sunt mult mai predispuse la cazaturi decat cele tinere; in fiecare an o persoana din trei sufera o cazatura.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Ce consecinte are lipsa de calciu

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×