Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tibetul, un loc unde religia nu dispare

Tibetul, un loc unde religia nu dispare

Larung Gar este un imens oraș tibetan populat de călugării budişti. Cu toate că guvernul chinez a făcut presiuni asupra populației, în oraș există peste 40000 de călugări budişti care își văd liniștiți de treburile lor.

Larung Gar este situat la o altitudine de 4000 de metri, fapt care face ca accesul în oraș să fie foarte dificil. Acolo se află cel mai mare institut budist din lume, situație pe care guvernul chinez o consideră deosebit de periculoasă. Institutul a fost fondat în anul 1980, după care orașul a început să crească. Mii de case din lemn au început să se construiască, iar numărul celor care au dorit să se inițieze în budhism a crescut pe zi ce trece.

Condițiile climatice sunt vitrege. Temperaturi de -30 de grade Celsius, zăpadă aproape în tot timpul anului, iar până la următorul oraș sunt 650 de kilometri.

În anul 2001, guvernul chinez a demolat 2000 de case dar, acestea au fost reconstruite în timp record. Mai mult de jumătate din cei care vin să studieze la Larung Gar sunt femei. Posibilitatea de înscriere la acest institut este limitată.

Dalai Lama a fost acuzat de autoritățile chineze că vrea să schimbe religia budistă, atunci când a declarat că este gata să numească un nou succesor. De câțiva ani sunt relații foarte reci și chiar tensiuni între chinezi și tibetani. Chinezii sunt pregătiți să desemneze un succesor al lui Dalia Lama.

Cultura budistă a început să fie descoperită de către occidentali după anii 50. Occidentalii au descoperit misterioasele ființe supraumane numite mahatmas, care din lăcașurile lor secrete aflate în munții Himalaia, ofereau o ghidare a întregii umanități.
Budhismul este una dintre cele trei religii ale lumii și a răspuns la întrebarea care este cauza ultimă a înlănțuirii ființelor vii în ciclul renașterilor și care sunt mijloacele de a te elibera și a scăpa de acest ciclu.

Buda afirma că viața, atunci când este privită din unghiul înțeleptului este efemeră, impersonală și dureroasă. S-a spus despre Tibet că este locul unde religia nu îmbătrânește și nu dispare. Tibetanii au devenit, sub influența budismului, din poporul de războinici care domina Asia Centrală, o națiune liniștită, preocupată numai de practicarea religiei, aceasta devenind componentă de bază a identității naționale tibetane.

În ceea ce privește bucătăria tibetană, orzul ocupă primul loc, apoi carnea de iac, iaurtul, untul, brânza. Se spune că mâncarea lor este cea mai sănătoasă și că în ea stă secretul longevității.

Călugării budişti nu consumă rădăcina plantelor, în schimb au liber la partea superioară a plantelor. Unii călugări nu mănâncă usturoi sau coriandru pentru că le excită simțurile.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Tibetul, un loc unde religia nu dispare

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×