Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Οδηγός για Πρότυπα Blogspot Blogger

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα Πρότυπα - Πως να διαλέξεις το κατάλληλο Πρότυπο για το blog σου - Πως επηρέασε τα Πρότυπα το https και η αναβάθμιση του blogger - Τι πρέπει να κάνεις αν το Πρότυπο του blog σου καταρρεύσει ή για να αποφύγεις μία πιθανή κατάρρευση.

   Η αρχή είναι πάντα εύκολη. Διαλέγουμε ένα πρότυπο από τα προτεινόμενα του Blogger και το εφαρμόζουμε. Στην πορεία όμως ανακαλύπτουμε πως δεν μας αρέσει· ή δεν μας ταιριάζει· ή δεν ταιριάζει στο ύφος και το στυλ του blog. Ή απλά χρειάζεται κάποιες ρυθμίσεις...

Άλλο πρότυπο έχει ανάγκη ένα food blog, άλλο ένα photo gallery blog, άλλο ένα προσωπικό blog.
Μπαίνουμε λοιπόν σε sites που προτείνουν πρότυπα και διαλέγουμε ή συζητάμε με κάποιον σχεδιαστή που εμπιστευόμαστε για να εφαρμόσει το κατάλληλο template στο blog μας. Γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε; Η απάντηση είναι όχι!
Κι εδώ εφιστώ την προσοχή σας:




Εάν πρόκειται να το εφαρμόσεις μόνος/η σου:
Βεβαιώσου ότι το πρότυπο που θα βάλεις προέρχεται από έγκυρη πηγή. Κυκλοφορούν τόσα πολλά στο internet που χάνεις το μυαλό σου! Ακόμη όμως και σε πολύ γνωστά sites και ονόματα εταιρειών web developing, θα βρεις πρότυπα που έχουν προβλήματα. Ναι, ακόμη και στην πληρωμένη έκδοση!
Οπότε πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος πως το Πρότυπο που θα εφαρμόσεις ανταποκρίνεται στα στάνταρ ποιότητας και περιέχει όλα όσα ο κατασκευαστής υπόσχεται.
Πως;
Ο καλύτερος τρόπος είναι να έχεις ένα test blog κρυφό όπου θα κάνεις τα πειράματά σου! Ειδικά αν αλλάζεις σχετικά συχνά Πρότυπο επειδή βαριέσαι ή αν σου αρέσει να 'παίζεις' προσθαφαιρώντας γκάτζετς που βρίσκεις στο internet.
Να θυμάσαι πάντα:
1. Αλλάζοντας Πρότυπο δεν σημαίνει πως αλλάζεις τα πάντα. Ένα blog έχει μνήμη και ειδικά αν πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό κρυμμένο στον κώδικα, δύσκολα θα το ξεφορτωθείς!
2. Πολλές αλλαγές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να μπλοκάρουν το blog σου!


Ποιό είναι το κατάλληλο μέγεθος;
Μία ερώτηση που δέχομαι συχνά είναι για το μέγεθος του Προτύπου.
Ποιό είναι το καλύτερο μέγεθος Προτύπου; Σε τι μέγεθος πρέπει να ορίσεις το πρότυπό σου;

Απάντηση εδώ απόλυτη δεν υπάρχει! Οι παράγοντες που ορίζουν το μέγεθος μπορούν να είναι πολλοί. 
Τι είδους blog είναι;
Οι επισκέπτες του, από τι είδους blog προέρχονται;
Οι επισκέπτες του από που έχουν προσβασιμότητα; 

Το μέγεθος θα το ορίσει αρχικά ο δημιουργός του blog σύμφωνα με την οθόνη υπολογιστή που χρησιμοποιεί. Είναι laptop; Είναι desktop; Είναι νέο ή παλαιό μοντέλο; Χρησιμοποιεί κινητό; Έχει μικρή ή τεράστια οθόνη; Όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους κατά τη δημιουργία ενός blog.

Να θυμάσαι πάντα: Όλους τους επισκέπτες του blog σου δεν μπορείς να τους καλύψεις απόλυτα! Αυτό είναι το μόνο δεδομένο! Όλοι δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι, δεν γίνεται, κι είναι πολλοί οι λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό. Τα media queries όσο άριστα κι αν είναι φτιαγμένα δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές εκδόσεις κινητών ή desktop. Συνήθως καλύπτουν όλες τις οθόνες laptop, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και τα desktop που δεν έχουν τεράστιες οθόνες. Όσο responsive και flexible κι αν είναι το blog σου λοιπόν, όλοι δεν θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι!

Το πιο συχνό στη χρήση μέγεθος που εξυπηρετεί είναι από 1024 έως 1280 φάρδος για ένα κανονικό blog και από 768 έως 1024 φάρδος για ένα blog petite.


Πως επηρέασε τα πρότυπα η αλλαγή σε https:// στον blogger;
Πάααααρα πολύ, ειλικρινά! Όποιοι τόλμησαν και έκαναν την αλλαγή είδαν το blog τους διαφορετικό μετά την αποθήκευση! Μόνο όσοι δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ σφάλμα στον κώδικά τους δεν επηρεάστηκαν, δηλαδή σχεδόν κανείς!

Μετατοπίστηκαν gadgets, εξαφανίστηκαν gadgets και υπηρεσίες, εξαφανίστηκαν εικόνες, άλλαξε ακόμη και το μέγεθος σε κάποιες των περιπτώσεων 'πετώντας' στην κυριολεξία κάτω από την περιοχή των άρθρων το sidebar στον Chrome! 
Γιατί;
Επειδή πολύ απλά δεν ήταν έτοιμος ο blogger να δεχτεί μία τόσο σημαντική αλλαγή! Με αποτέλεσμα να έχει αποσυντονιστεί εντελώς το διαμάντι της Google και οι ειδικοί να τρέχουν να διορθώσουν τα σπασμένα...

Κάποια blogs κατέρρευσαν. Κάποια άλλα βλέπουν τα σημάδια που τους προειδοποιούν για μία πιθανή κατάρρευση. Κάποια απλά... εξαφανίστηκαν από τις μηχανές αναζήτησης. Κι όλα αυτά οφείλονται στην υποτιθέμενη αναβάθμιση που έκανε στο blogspot ο blogger για το καλύτερο των blogs... 


Τι να κάνεις αν το Πρότυπο του blog σου καταρρεύσει ή αν όλα τα σημάδια δείχνουν πως επίκειται κατάρρευση!
Καταρχήν μην σε πιάνει πανικός!
Όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να τα υπολογίζουμε μιας και ασχολούμαστε με ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο όπου φυσικά δεν είναι τα πάντα αλάνθαστα και όλο και κάτι στην blogoζωή μας μπορεί να συμβεί!

Εάν έχεις γυρισμένο το blog σου στις ρυθμίσεις του στο https:// το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να το ξαναγυρίσεις στο http://
Σε προειδοποιώ όμως πως αυτό μπορεί και να μην 'πιάσει'.

Υπάρχουν 3 περιπτώσεις που ένα blog καταρρέει, οπότε έλεγξε ποια μπορεί να συμβαίνει σε σένα:

1. Να έχει λήξει το αγορασμένο σου domain
2. Να βρίσκουν τα ρομποτάκια πολλά σφάλματα λόγω της αλλαγής από http σε https και να το θεωρούν μη ασφαλή
3. Να θεώρησε κάποιος αναγνώστης προσβλητικό το περιεχόμενό του και να έκανε δήλωση απόρριψης στην Google, ή (με τη νέα αλλαγή πολιτικής της) να θεώρησε η ίδια η Google πως το περιεχόμενο του blog παραβιάζει τους όρους της και να το αφαίρεσε.

Να θυμάσαι πάντα: Ό,τι αλλαγές κάνεις στο blog σου, είτε στις ρυθμίσεις του είτε στον κώδικα, ενδέχεται να τις δεις εφαρμοσμένες στην πράξη μετά από 24 ώρες, γιατί τα ρομποτάκια 'περνούν' τα δεδομένα ανά 24ωρο. Οπότε αν δεις πως κάτι δεν βγαίνει όπως το θέλεις μην επιμένεις πολύ και κολλήσει το πρότυπο, άφησε να περάσει ένα 24ωρο και αν εξακολουθείς να μην βλέπεις αυτό που έχεις εφαρμόσει, ξαναπροσπάθησε.

Αυτά τα... ολίγα σχετικά με τα Πρότυπα blogger. Θα χαρώ να απαντήσω σε όποιες άλλες ερωτήσεις έχετε για αυτό το θέμα ή για όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζετε σχετικά με το blogging οπότε μην διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα στο email μου ή να αφήσετε εδώ ένα σχόλιο με την απορία σας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας επισημάνω αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντα:

Το Περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει!
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε,
Να περνάτε καλά, να έχουν καλή σχολική χρονιά τα παιδάκια σας και φυσικά
Να σας προσέχετε!



This post first appeared on Jajala Majala ‖ Life.Blog.Design, please read the originial post: here

Share the post

Οδηγός για Πρότυπα Blogspot Blogger

×

Subscribe to Jajala Majala ‖ Life.blog.design

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×