Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sån skillnad

Vissa saker är det så stor skillnad på här och i sverige….

I söndags var på ju på Bio och jag har inte tänkt på det förut men det är verkligen en STOR prisskillnad på att gå på bio här och att gå på bio i Sverige.

För oss som har 5 barn har bio besök och annat sånt roligt varit en del av lyx i vardagen och verkligen något som man bara har gjort några ggr per år. Man har inte råd att gå med flera barn på bio så jätte ofta.
Förutom biljetterna så vill man ju ha drickor och popcorn och kanske godis med och då klättrar summorna rätt så fort upp.

Vårt BIO besök i söndags betalade vi totalt 36 tl för… Det är ca 67 Kronor.
För de pengarna fick vi två biobiljetter (21 tl tillsammans) och en stor popcorn + 2 stycken 33 cl läsk (15 tl)


Jag tittade på filmstaden vad vi skulle få betala för två personer till samma film som vi såg och bara biljetterna i Sverige kostar 235 kronor. Sen vill man väl ha popcorn och drickor och det har jag för mig kostar runt 60-70 kronor (rätta mig om jag har fel?). Så för mig och dottern att gå på bio i Svergie hade kostat runt 300 kronor.

Skulle vi gå två vuxna och två barn hade det kostat oss ca 140 kronor med snacks här och i Sverige hade vi fått betala 600 kronor för ett biobesök! GALET!!!

Tro nu inte att biograferna här är sämre än i Sverige för det är de verkligen inte, här finns 3d osv. precis som i Sverige, salongerna är fina och fräscha precis som i Svea… Hur kan priserna skilja sig åt så pass?

Det samma gäller om man går på en nöjespark här… skulle vi gå med våra fem barn till Grönan så skulle vi behöva ha med oss minst 3000 kronor om alla ska ha åkkort, äta osv.

När vi gick till nöjesparken här så kostade det 20 tl per barn (ca 40-45 kronor) och då får de åka endel för den summan oxå.

Går du ofta på BIO?

Inlägget Sån skillnad dök först upp på jenzel.se.This post first appeared on Www.jenzel.se, please read the originial post: here

Share the post

Sån skillnad

×

Subscribe to Www.jenzel.se

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×