Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Captain & Tennille

El capità de vaixell i la "Beach girl"

Duo mixt nord-americà d’estil pop creat l’any 1973 a la ciutat californiana de San Francisco. Una formació composta per la parella artística i sentimental integrada per Daryl Dragon (Captain) i Cathryn Antoinette "Toni" Tennille, dos qualificats pianistes i cantants.

L’any 1971, al capdavant de l'orgue i els teclats, Daryl Dragon formava part de la banda de suport de la gira de The Beach Boys, també, en qualitat de músic d’estudi, havia enregistrat diversos temes amb ells. En aquest període, Mike Love, un dels membres més veterans de The Beach Boys, havia batejat Dragon amb el sobrenom de "The Captain".

D’altra banda, Toni Tennille havia coescrit el musical rock de temàtica ecologista "Mother earth" (mare terra), un espectacle que l’any 1970 triomfava a San Francisco i que es traslladava a Los Angeles. En aquesta ciutat, en el procés de selecció de músics, es va presentar Daryl Dragon, que es trobava en un recés de la gira de The Beach Boys.

Dragon no va aconseguir el lloc, però al seu torn, va fer amistat amb la cantant i li va recomanar a que anés a veure als Beach Boys, ja que en aquells moments, el quintet buscava una vocalista per fer cors i una pianista addicional. Tennille es va mostrar interessada i una vegada superat el càsting, durant la gira de l’any 1972, la cantant va passar a convertir-se en la primera i única "Beach Girl".

Finalitzada la gira, Tennille i Dragon van formar el duo Captain & Tennille. L’any 1974, autofinançat i enregistrat en un modest estudi de gravació, Captain & Tennille van llançar el seu primer single "The way I want to touch you" (la forma en què vull tocar-te), un disc que va assolir un moderat èxit local i que els va ajudar a aconseguir un contracte discogràfic amb el segell A&M Records.

Sota l'empara d'aquest segell, Captain & Tennille va publicar "Love will keep us together" (l'amor ens mantindrà junts), una composició que el seu autor, el cantant novaiorquès Neil Sedaka, havia comercialitzat l'any 1973 passant bastant desapercebuda.

Captain & Tennille
L’any 1975, la versió de "Love will keep us together" que va treure Captain & Tennille va ser el single més venut dels Estats Units, a més de guanyar un premi Grammy i obtenir un disc d'or.

Un detall curiós: amb el títol "Por amor viviremos", Captain & Tennille va llançar una versió en espanyol (amb acusat accent ianqui) de "Love will keep us together".

"Por amor viviremos" va assolir la posició 49 de les llistes Billboard, el que va produir un fet insòlit: la mateixa cançó, interpretada pel mateix artista en anglès i espanyol i publicada en discos diferents, apareixia simultàniament, en lloc destacat, a la mateixa llista d’èxits.


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Share the post

Captain & Tennille

×

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×