Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

The Contours

La pregunta del milió de dòlars

Grup vocal afroamericà de rhytm and blues format l’any 1959 a Detroit, la ciutat nord-americana anteriorment denominada el "Bressol del motor". Originalment creada en format trio, la banda inicial estava formada per Billy Gordon, Billy Hoggs i Joe Billingslea; mes tard, se’ls afegirien els vocalistes Hubert Johnson i Sylvester Potts i el guitarrista Hugh Davis.

El mes de gener de 1961, el sextet nord-americà publica el seu primer disc, "Whole lotta woman" (molta dona) i, poc temps desprès, edita "The stretch" (el tram), dos singles que no van obtenir gaire repercussió comercial.

El mes de juny de 1962, però, dos anys després de fitxar per la discogràfica Tamla-Motown arribaria el seu primer gran èxit, "Do you love me?" (m'estimes?), un enèrgic tema escrit, compost i produït pel fundador de la companyia Motown, Berry Gordy Jr., que, en aquella època, va sonar sense parar a totes les ràdios nord-americanes.

La intenció inicial era que "Do you love me?" fos interpretada per The Temptations, una altra agrupació de Detroit que, fins aleshores, encara no havia gaudit de cap èxit important, però, en aquell moment, el grup estava participant en un festival de gospel i, per això, al no disposar de disponibilitat immediata i per no perdre temps, Berry Gordy va decidir cedir el tema a The Contours.

Aquesta era la forma habitual de treballar de la Motown l'any 1962. Una estructura de treball en sèrie importada de les factories de cotxes de Detroit, on Gordy havia treballat abans de fundar l’esmentada discogràfica. Les cançons eren escrites per compositors a nòmina i, desprès, adjudicades als intèrprets que ell pensava que li podien treure més rendiment. Si el grup o artista no estava disponible en aquell moment, com en aquest cas, la cançó s'adjudicava a un altre.

The Contours
"Do you love me?," és un twist que recorda a dues conegudes composicions anteriors: "Twist and Shout" i "La Bamba". El single va despatxar més d’un milió de còpies i es va convertir en un dels primers encerts comercials de la discogràfica Tamla-Motown.

"Do you love me?", a més, en aquell període, va ser profusament versionada en disc per múltiples bandes i artistes.

En la lletra de "Do you love me?" s'esmenten diversos balls de moda d’inicis dels anys seixanta, com ara el "twist" o el "mashed potato". També resulta força curiós el seu fals final, un fet que podeu comprovar en el minut 2'26''.


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Share the post

The Contours

×

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×